· · Komentari: 0
biljke

Najšarenija kućna biljka: Kako se čuva KROTON?

Kroton je jedna od najšarenijih kućnih biljaka.

1618578157_Depositphotos_221752654_s-2019.jpg
Foto: Deposit

NJegovo upečatljivo živopisno lišće ukrašava mnoge domove. Međutim, nije tako lako čuvati kroton u zatvorenomč. U rodnim staništima krotoni vole vlažne, tople uslove sa malo svetlosti i dosta vode.

Primarni izazov kada ih uzgajate u zatvorenom je održavanje idealne temperature jer kada je prehladno, počinju da gube lišće.

Pročitajte još: Feng šui kaže da je ovo idealno cveće za dom: Izaberite svoju simboliku

Dobro gajen tretman zadržava lišće sve do nivoa tla, smao je važno da mu obezbedite stabilnu temperaturu. Živahne boje lišća zavise od kvaliteta svetlosti.

Foto: Deposit

Svetlost

Krotonima je potrebno svetlo, ali indirektno. Ne vole direktnu sunčevu svetlost.

Voda

Obratitie pažnju da zmlja bude ravnomerno vlažna i nikada suva. 

Pročitajte još: Ovu biljku morate imati u KUĆI: Noću proizvodi KISEONIK, danju kupi TOKSINE

Postoje stotine sorti krotona. Krotoni su genetski nestabilni, pa je svaka biljka jedinstvena. Krotoni su često podeljeni prema tipu lišća: uvijeni, uvijeni, hrastovi, uski, široki i ovalni piše The spruce.

Toksičnost

Svi delovi krotona su toksični za ljude i kućne ljubimce. Najbolje je da nosite rukavice kada uklanjate lišće.

    Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.