· · Komentari: 0
nega

Napravite JESENJI PILING za usne od BUNDEVE

Hladniji jesenji dani neminovno su doveli do toga da svaki deo vašeg tela zahteva intenzivniju negu.

1603459846_Depositphotos_183386458_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Od ruku, preko lica, kose, pa sve do stopala. Ali šta je sa vašim usnama? Vetar, niže temperature i suv vazduh definitivno su ostavili trag na njima, i ono što im je preko potrebno kako bi izgledale nagovano i meko je hidratacija. Ali pre nego što posegnete za svojim omiljenim labelom, ima jedna stvar koju bi trebalo da uradite – piling usana.

Zašto nam je potreban piling usana?

Jesenje vreme je vrlo verovatno nanelo štetu vašim usnama jer umesto meko i glatko, one sada izgledaju ispucalo i grubo, zar ne. Samim tim pre nego što nanesete zaštitni sloj na vaše usne i podarite im preko potrebnu hidrataciju potrebno je da uklonite svu tu staru kožu. Uz svega 5 sastojka iz vaše kuhinje, dobijate efikasan piling za usne koji će ih učiniti ponovo nežnim i mekim.

Pročitajte još: Ove NIJANSE KARMINA čine da zubi izgledaju BELJE

Sastojci:

  • ¼ šolje krpuno mlevenih zrna kafe
  • 1 kašika kokosovog šećera (ili smeđeg šećera)
  • 1 kašika začina od bundeve
  • 2 i po kašičice maslinovog ulja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 

Priprema:

Sve sastojke sjedinite u jednoj posudi vodeći računa pri tom da dobro razbijete sve nastale grudvice. Budući da dobiveju količinu nećete potrošiti odmah, sipajte je u staklenu posudu da prijanjajućim zatvračem. Možete ovaj piling koristiti 2 puta nedeljno u zavisnosti od stanja sa vašim usnama.

Pročitajte još: Svakodnevno pravimo GREŠKE koje nam STVARAJU BUBULJICE

Upotreba:

Manju količinu pilinga za usne nanesite na gornju i donju polovinu usana i kružnim pokretima lagano masirajte oko 3 minuta. Potom isperite usne i nanesite gusti balzam na njih ili hidratantnu kremu koju koristite za lice.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.