Oglas
· · Komentari: 0
lice

Svakodnevno pravimo GREŠKE koje nam STVARAJU BUBULJICE

Većina nas ima postupke za koje i ne zna da su pogrešni.

1603288037_Depositphotos_355414300_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Greške pri nezi kože koji vaše napore za čistim licem bez bubuljica čine neefikasnim.

1. Korišćenje vlažnih maramica za skidanje šminke

Maramice za skidanje šminke mogu da ostave nečistoće i ostatke šminke koji mogu dovesti do stvaranja akni. Maramice uglavnom sadže alkohol i mirise koji isušuju kožu. Pritom ako je vaša koža osetljiva traljanje lica maramicama mogu da izazovu upale koje će zatvoriti pore.

Pročitajte još: Mit ili istina: Šta će se desiti ako POČUPAMO SEDU DLAKU

2. Ne čisitie redovno naočare

Ako vam se često pojavljuju bubuljice na mestima gde vam naležu naočare trebalo bi da taj deo okvira čistite jednom dnevno. Takođe, može se desiti i da su vam naočare pretesne, te i ovo doprinosi stvaranju bubuljica na tom delu nosa.

3. Previše umivate lice

Čišćenje kože je suštinski korak u borbi protiv akni i sprečavanju istih, ali pretreano pranje može da učini suptorno. Prviše čiščenja može da poremeti ravnotežu kože. Koža se previše isušuje, što dovodi do stavranja viška ulja i samim tim i pojavljivanje akni.

Pročitajte još: Ove sastojke sigurno imate kod kuće: Jednostavna MASKA za OŠTEĆENU KOSU

4. Pranje lica pod tušem

Voda kojom se tuširamo je previše vruća za lice. Iritira kožu i može da poremeti kožnu barijeru. Takođe, ispira prirodna ulja sa lica ostavljajuću ga suvim i nadraženim.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas