· · Komentari: 0
PRESLATKO

Ovih pet rasa pasa imaju najslađe štence

Poželećete odmah da ih imate

1610814443_Depositphotos_8457803_s-2019.jpg
Foto: depositphotos

Mladi štenci su sami po sebi veoma slatki i uvek nas rastope. Ipak, postoje rase čiji se mladunci izdvajaju od ostalih svojom lepotom, umiljatošću ili temperamentom. 

Pročitajte još: Devojka (22) uključila veš-mašinu, a posle minut je čula LUPANJE: Kada ju je otvorila, ŠOKIRALA SE (VIDEO)
Engleski buldog

Foto: despositos

Engleski buldog je rasa pasa čiji su štenci vrlo aktivni, ali tu treba biti oprezan. Poznato je da ovi štenci imaju specifičnu građu i da se zato može desiti da se lako povrede. Zato morate voditi mnogo računa o ovim štencima. Najbolje je da spavaju i jedu u vašoj blizini, kako biste mogli da ih kontrolišete. Uz stepenice ih obavezno nosite i nemojte im dozvoliti da mnogo skaču i da budu preterano aktivni. Takođe, treba da znate da štenci engleskog buldoga često imaju poremećaj u disanju koje može biti dosta bučno, naročito u toku neke fizičke aktivnosti. Ovi štenci zahtevaju stalan nadzor veterinara i hranu visokog kvaliteta. Engleski buldog nije agresivan, ali nije ni previše poslušan pas.

Zlatni retriver

Foto: despositos

Zlatni retriver je pas koji će vam praviti društvo u dugim šetnjama i trčanju. Ovaj pas ima snažnu građu tela i uvek je spreman za neku aktivnost. Zlatni retriver je veoma druželjubiv kako prema deci i svojim vlasnicima tako i prema strancima. Ovaj pas ima nežan karakter i lako ga je dresirati.

Labrador retriver

Još jedna od najpopularnijih rasa pasa čiji su štenci jako slatki i neodoljivi jeste labrador retriver. Ovo je pas većih dimenzija, ali jako umiljat. Smatra se da je prilično lak za održavanje i generalno je dobrog zdravlja. Ipak, ne bi trebalo da mu dajete velike količine hrane, naročito ako su u pitanju štenci, jer ova rasa je sklona gojenju. Labrador retriver se odlično slaže sa decom, jako je inteligentan i lako ga je dresirati. Ako imate veliko dvorište i ako razmišljate koje štene da kupite, predlažemo vam da se odlučite za labradora retrivera jer on će sigurno doneti zabavu i mnogo veselih momenata vama i vašoj porodici.

Nemački patuljasti špic

Foto: despositos

Na listi pasa koji imaju najslađe štence je svakako i nemački patuljasti špic. Ova rasa se smatra jednom od najinteligentnijih patuljastih rasa pasa i veoma ga je lako dresirati. Ono što je naročito pogodno je što ga možete nositi svuda sa sobom.

Održavanje ove rase je jednostavno, pa je dovoljno samo jednom nedeljno ga pročešljati. Imajte na umu da ovaj pas voli društvo i da ga ne smete dugo ostavljati samog kod kuće.

 

 

Samojed

Foto: despositos

Samojed je od davnina poznat kao porodičan pas blagog temperamenta i veoma čvrstog karaktera. Ovi psi su vrlo aktivni i vole da se igraju sa decom. Ukoliko ste nabavili štene samojeda, morate znati da je ova rasa dosta tvrodglava i da je potrebno da budete strpljivi kod njegovog dresiranja. Važno je da uvek osmislite neku aktivnost za samojeda, jer ne vole da se osećaju zapostavljeno. Često laju samo da bi privukli pažnju svojih vlasnika i veoma su druželjubivi. Samojedi su jako aktivni pa im treba obezbediti dosta fizičke aktivnosti. Takođe, njihovo održavanje je prilično zahtevno jer se dosta linjaju.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.