Oglas
· · Komentari: 0
PREVENTIVA

Proverite kućnu apoteku, jer domaćice često imaju nezgodu pripremajući BOŽIĆ

Uoči praznika svi razmišljaju o namirnicama i hrani, a onda se desi nezgoda...

1609488215_Depositphotos_13299638_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Ne dozvolite sebi da za praznike kada su skoro sve apoteke zatvorene ostanete bez medicinskog alkohola, zavoja i antibiotske masti. Jer, u danima kada se opuštamo u krugu porodice i prijatelja, povrede nisu retke.

Pročitajte još: Od pređela do slatkiša: Šta čini srpsku trpezu za NOVOGODIŠNJE VEČE?

Srećom, reč je o lakšim opekotinama, posekotinama i poderotinama, pa uz dobru kućnu apoteku one mogu da se saniraju i bez odlaska lekaru.

U slučaju da se posečete, prvo pogledajte ranu da li ima nečistoća ili ostataka stakla, i tek kad ih odstranite isperite ranu pod mlazom tekuće vode, a onda dezinfikujte alkoholom i previjte.

Prvo očistite ranu, pa previjte.

Ako je krvarenje jako, ipak idite kod lekara. Kad je reč o opekotinama, i sami ćete se snaći ako se na opečenom mestu pojave samo crvenilo i bol. Na to mesto stavite čistu pamučnu krpu natopljenu nekim uljem, recimo kantarionovim ili maslinovim, i uklonite je kad umine bol.

Pročitajte još: Patite li od praznične depresije?

Ako ste se opekli tako da je rana duboka, i pritom ne osećate bol, morate kod lekara.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas