Oglas
· · Komentari: 0
ŽIVOT

Sećate li se dečaka koji je napušten, jer je "VEŠTAC"? Danas ga zovu mali Pikaso i mnoga njegova dela su već prodata (FOTO)

Danas je život ovog dečaka potpuno drugačiji, a kada vidi fotografiju koja je obišla svet, samo se nasmeje.

1623736535_decak.JPG
Foto: Printscreen/Instagram/landofhope
Oglas

Sigurno se svi sećate fotografije koja je obišla svet. Na njoj se vidi izgladneli dečak kom daje da pije vodu humanitarka Anja Ringren Loven. Ona je i pronašla ovog jadnog dečaka, dok je hodala ulicama Esketa u Nigeriji. 

Šokirana je bila činjenicom kada je saznala da je dečak napušten, jer su porodica i okolina smatrali da je on veštac.

Tada je imao samo 2 godine, bio izgubljen, izgladneo i dezorijentisan.

"Bio je u groznom stanju kada smo ga pronašli," ispričala je Anja koje je dečaka nazvala Hope (Nada).

Hranu je skupljao sam po ulici i spavao gde ga noć zatekne. Susret sa danskom humanitarkom promenio mu je život.

Kada su ga smestili u bolnicu, nisu znali da li će preživeti.

Anja je preuzela svu odgovronost i starateljstvo nad detetom, a dečak je od tog momenta "živnuo".

Sreća je ovoga puta bila na njegovoj strani. Dečak je dobio drugi život. 

On je sad jedan jako inteligentan i veoma nadaren dečak koji obožava umetnost.

- Obožava umetnost i mnoga njegova dela su već prodata. Zovemo ga mali Pikaso, ispričala je Anja.

Anja kaže da, danas, kada vidi fotografiju koja je obišla svet, samo se slatko nasmeje.

"Izgleda ponosno.  Svestan je kroz kakav je trnovit put prošao. Deca se rađaju sa sposobnošću da oproste, bez predrasuda. Da li ga odgajamo da mrzi svoje roditelje koji su ga napustili? Naravno da ne. Ni jedno društvo se ne može razviti ako nema osnovnih ljudskih prava, kao što je pristup obrazovanju i socijalnoj zaštiti," rekla je Anja Ringren Loven.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas