Oglas
· · Komentari: 0
recept

Zdravo i ukusno: SUPA OD BELOG LUKA prema jednostavnom receptu

Istraživanje sve više sugerišu koliko je zdrav beli luk.

1626949359_Depositphotos_37137401_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Kada izgnječite čen belog luka oslobađa se alicin, koji dokazano pomaže pri snižavanju holesterola i krvnog pritiska.

 Alicin i drugi sastojci u belom luku ubijaju mnoge štetne organizme poput virusa i bakterija koji izazivau prehlade i girpove.

Pročitajte još: Letnji doručak za vitku liniju: Izgubite 3 do 5 kg za mesec dana

Postoji mnogo načina za korišćenje belog luka u ishrani. Ovog puta na meniju nam je supa od belog luka. Slična je krem supama od pečuraka, a ukoliko ste ljubitelj belog luka sigurno će vam se dopasti.

Sastojci:

  • 600 ml pilećeg bujona
  • 600 ml obične vode
  • 1 glavica belog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • sol i biber po želji
  • nekoliko listova peršuna
  • nekoliko kriški starog hleba
  • sir

Priprema:

Zagrejte u loncu pileći bujon s pola litre obične vode. Čenove belog luka zagrejte u maslinovom ulju na laganoj vatri. Nakon 10 minuta sklonite s vatre. Sameljite beli luk u koji ćete postupno dodavati toplo ulje. Razredite tečnost sa 100 ml obične vode. U zagrejani pileći bujon dodajte smesu od belog luka. Posolite i pobiberite po želji, te dodajte peršun.

Pročitajte još: Letnja vegetarijanska DIJETA: Ukusna i efikasna! (JELOVNIK)

Kuvajte na laganoj vatri dok se ne sjedine svi sastojci. Pri kraju kuvanja narendajte malo topljenog sira ili skuvajte razmućeno jaje. Supu prelijte preko kockicama starog hleba koje ste prethodno tostirali u tiganju ili tosteru. Ukrasite peršuom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas