· · Komentari: 0
SVETAC

DANAS JE SVETI PROROK SOFONIJE: Pomolite se i obavezno uradite jednu stvar

Danas obavezno morate da uradite jednu stvar

1639639485_prorok.jpg
Foto: Wikipedia

Rodom od gore Savarata, iz plemena Simeonova. Živeo i prorokovao u VII veku pre Hrista za vreme blagočestivog cara judejskog Josije. Savremenik proroka Jeremije. Imajući smernost veliku i um čist i Bogu uzdignut, on se udostojio proziranja u budućnost.

Pročitajte još: SRBI danas obeležavaju velikog SVECA, koji je bio poslednji srpski car. Evo šta danas treba da radite

Prorekao je dan gneva Božjega, kaznu nad Gazom, Askalonom, Azotom, Akaronom, Ninivijom, Jerusalimom, Egiptom.  Jerusalim je on video kao "grad odmetnički, oskvrnjen, nasilnički. Knezovi su u njemu lavovi koji riču; sudije su mu vuci večernji, koji ne glođu kosti do jutra. Proroci su mu hvališe, varalice; sveštenici njegovi skvrne svetinju, izvrću zakon". 

Proroka Tvoga Sofonija, uspomenu Gospode slavimo, zato Te molimo, spasi duše naše

Provideći vreme dolaska Mesije, on oduševljeno kliče: "Pjevaj kćeri Sionska; klikuj, Izrailju; raduj se i veseli se iz svega srca, kćeri Jerusalimska!". Upokojio se ovaj tajnovidac u mestu svoga rođenja, da čeka opšte vaskrsenje i nagradu od Boga.

Danas obavezno idite u crkvu zapalite sveću i pomolite se Sofoniju za zdravlje najmilijih.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.