Oglas
· · Komentari: 0
sunčanje

Većina greši: Ovo je prava količina kreme sa SPF-om koju bi trebalo da nanesemo pre sunčanja

Vreme sunčanja je u punom jeku, pa bi više nego tokom drugih delova godine trebalo da mislimo na zdravlje kože

1658316153_pexels-andrea-piacquadio-3811336.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Koliko kreme za sunčanje treba da koristite? Koje je najbolje vreme da je primenite? Bezbroj je pitanja u vezi sa nanošenjem kreme sa zaštitnim faktorom.

Pravila korišćenja kreme za sunčanje

Za početak koji je pravi nivo SPF-a koji bi trebalo da koristimo?

- SPF bi trebalo da bude iznad 15, idealno je 30, a u slučaju da ćete duže vreme provesti napolju koristite fakor 50. Uverite se da krema za sunčanje štiti i od UVA i UVB zraka - kaže doktor Dendi Engelman, dermatolog za Goodhousekeeping.

Pročitajte još: Simptomi TOPLOTNOG UDARA: Evo šta treba prvo da uradite ako ih primetite

Doktor Dendi ističe da gotovo niko ne koristi onoliko kreme za sunčanje koliko bi trebalo:

- Trebalo bi da koristite približno dva miligrama kreme za sunčanje po kvadratnom centimetru kože. Ovo je otprilike oko dve supene kašike. U slučaju da koristite sprej, nanosite dok se ne pojavi ujednačen sjaj na koži.

Kremu za sunčanje treba ponovo nanositi svaka dva sata, ili češće nakon plivanja, jakog znojenja ili brisanja peškirom.

Nanošenje kreme sa SPF-om pre izlaska napolje?

Krema prema pravilu treba da se nanese 30 minuta pre izlaska napolje da bi se sastojci u potpunosti vezali za kožu. Utrljajte kremu sve dok se proizvod u potpunosti ne stopi sa vašom kožom.

Pročitajte još: Kako da prepoznate potencijalnog samoubicu? Pogledajte najčešće uzroke koji dovode do ovog čina i tragičnog ishoda

Koža glave i sunčanje?

- Kosa donekle pomaže da se koža glave zaštiti od sunčevih zraka. Međutim, potrebna vam je veća zaštita, posebno ako vam je kosa tanka. Dodatne mere predostrožnosti su nošenje šešira i nanošenje kreme za sunčanje i na ovom predelu - ističe doktor.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas