· · Komentari: 0
TUGA

Izgubila bitku sa koronom: Doktorka Sonja Rakočević preminula u 48. godini

Pedijatar KBC Priština, doktorka Sonja Rakočević preminula je jutros od posledica korona virusa u kovid bolnici "Dr Dragoša Mišović"

1610030757_New-Project--1-.jpg
Foto: YouTube printscreen /Радио Телевизија Грачаница

Rakočevićeva je bila vrhunski pedijatar, izlazila je u susret ne samo deci sa Kosova i Metohije već i odraslima. U svako doba dana i noći bila je dostupna za lekarske savete.

Pročitajte još: OPREZ! Dugotrajan kašalj, iskašljavanje i otežano disanje mogu biti znaci ozbiljne bolesti, a da niste ni svesni

U vreme pandemije bila je posebno angažovana u borbi protiv korona virusa, svima je savetovala da se čuvaju i pridržavaju svih epidemioloških mera. Nažalost, u svojoj lekarskoj borbi za zdravlje pacijenta se i sama razbolela. Preminula je na božićno jutro.

Godinama je brinula o starima i bolesnima u izolovanim srpskim sredinama, zajedno sa dr Irinom Petrović i dr Zvonkom Staševićem. Često je i rado sarađivala sa našom i ostalim medijskim kućama. Sonja (Jevtić) Rakočević rođena je 31.07.1973. godine u Kosovskoj Kamenici. Osnovnu školu završila je u rodnom gradiću, dok je srednje obrazovanje pohađala u Medicinskoj školi u Leskovcu.

Medicinski fakultet je završila u Prištini, pedijatrijsku specijalizaciju na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj. Radila je u Opšoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, Domu zdravlja Gračanica, a potom i u Kliničko-bolničkom centru Priština, na odeljenju pedijatrije u Lapljem Selu.

Pročitajte još: Muči vas NADIMANJE? Ovaj začina rešava problem

Dr Sonja Rakočević se specijalizovala na italijanskoj klinici IRC Policlinico San Donato. Zajedno sa sa italijanskom lekarskom organizacijom "Prijatelji Dečana" (Amici di Decani) pomagla da deca sa Kosova i Metohije odlaze na lečenje u Italiju. Živela je u Gračanici sa suprugom Živojinom i decom Simonidom i Dimitrijem.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.