Oglas
· · Komentari: 0
kućni ljubimac

Da li vaša mačka pije dovoljno vode? Test može da vam otkrije

Tokom toplih dana trebalo bi da budete obazriviji prema zdravlju kućnog ljubimca

1658235346_cat-g0aa8a06b9_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Mačkama je potrebna sveža voda za piće svakog dana za optimalno zdravlje. Dehidratacija kod mačaka je opasna i ako se ne leči može da dovede do ozbiljnih posledica.

Telesna tkiva mačaka se sastoje od oko 67 procenata vode. Suva hrana za mačke sadrži između 6 i 10 procenata vode, a konzervirana hrana za mačke ima najmanje 75 procenata vlage, što je čini dobrim izvorom vode.

Pročitajte još: Snimak koji je nasmejao ljude do suza: Mačka ljubomorna na psa jer ga vlasnik mazi (VIDEO)

Preporuka je da sveža, čista voda bude dostupna u svakom trenutku, bez obzira na ishranu. Takođe pazite na znake dehidratacije. Dobar test je povući opuštenu kožu mačke na potiljku. Ako se odmah vrati, mačka je dovoljno hidrirana. Ako se sporo povlači, sumnja se na dehidrataciju.

Pokušajte da dodate vodu u konzerviranu hranu vaše mačke. Potrudite se da upoznate navike mačka koje su u vezi sa vodom. Ako iznenada smanje unos tečnosti ili počnu redovno da piju prevelike količine, konsultujete veterinara, piše The spruce pet.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas