Oglas
· · Komentari: 0
MITOVI

Da biste znali šta vam PAS poručuje pratite pokrete REPA

Obično se kaže da se po repu pas poznaje, jer je to najlakši način da se protumači šta u trenutku misli. I kako se oseća.

Leni.png
Oglas

Rep je produžetak kucine kičme, što znači da se njime prenose i najjednostavnije izražaju emocije koje oseća pas. Međusobno psi repom komuniciraju i saopštavaju da su nervozni, ljuti, uplašeni, potčinjeni...

Pročitajte još: Ako ljubimac UNIŠTAVA stvari evo kako da pronađete RAZLOG zašto je NERVOZAN

Srećan pas se lapo prepoznaje, jer maše repom. Da li je uvek tako? Kuca je srećna samo ako je rep u normalnom položaju i veselo njime maše. Ukoliko nije u prirodnom položaju, pročitajte šta to znači.

Rep je nisko

To  znači da je pokoran i prilično uplašen. Ako brzo maše niskim repom nemojte ga izazivati jer se ne oseća dobro i prijateljski u ovoj situaciji.

Kada je psu rep podignut visoko - bežite!

Podignut visoko

Pas je veoma uznemiren i spreman da brani sebe, teritoriju ili gazdu.

Pas govori repom

Mahanje udesno

Leva strana mozga je zadužena za emocije, ljubav i privrženost, pa suprotnom stranom ih pokazuje. Dakle, ako maše udesno - uzbuđen je i srećan.

Maganje repom ulevo

Desna strana mozga psa je vezana za strah i anksioznost, ako maše ulevo - on strepi.

Ispružen ravno

Ukoliko rep nije ukrućen, znači da je spreman. I skoncentrisan na dalju akciju.

Svaki santimetar u kom pravcu se nalazi rep je važan i nešto govori.

Ispružen i ukrućen

Video je nešto nepoznato i šalje poruku da je spreman da brani teritoriju.

Podignut u sredinu

Ako ne može da se oceni da li je horizontalno ili vertikalno, to znači autoritet.

Pročitaje još: POGLEDAJTE koliko treba da "odrešite kesu" nakon što udomite PSA - cifra je OGROMNA

Rep je odlika
Različite pasmine ga drugačije nose. Ovčarskim psima je nisko, a lovačkim visoko. Buldozima je uvijen kao zapeta.

Povijen ka butinama

To je izraz velikog poverenja i dominacije.

Spušten rep, udaljen od nogu

Pas je smiren.

Povijen između nogu

Pokoran i ponizan.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas