· · Komentari: 0
MACE

NEOBJAŠNJIVO: Dve mačke su ukazale gazdama da imaju RAK i spasile ih!

Bez obzira da li je to naučno dokazano ili ne, najbolje je slušati šta vaša mačka pokušava da kaže. Zapamtite, mačke su vrlo inteligentne životinje!

1612184320_people-2570587_640.jpg
Foto: pixabay

Mačke su poznate po svojoj ravnodušnosti prema onome što se dešava oko njih, zar ne? Ali da li ih zaista zanima kakve emocije doživljavaju njihovi vlasnici i kakvo im je zdravlje?

Mačke osećaju bolest: mit ili istina?

Da li ove životinje imaju neku vrstu supermoći? I kako stvorenje koje uopšte ne može da razgovara može da ima tako važnu veštinu?

Pročitajte još: Evo koju osobinu ptice dele sa ljudima

Uvek kažemo da su mačke neverovatne životinje. Oni imaju razvijenu duhovnost i oni su, kao nijedna druga životinja, povezani sa mističnim svetom. Pored toga, imaju visoko razvijenu ekstrasenzornu percepciju, zbog čega verujemo u sposobnost mačaka da osete prisustvo bolesti, pa čak i pristup smrti.

Mačke su vrlo inteligentne životinje!
Foto: Depozit

Ako bi za dokazivanje ove veštine mačaka bio potreban samo jedan aspekt, rekli bismo: oni su usredsređeni na sadašnjost. Da li ste primetili da su mačke uvek mirne i tihe? Stvar je u tome što su u trajnom meditativnom stanju. Verovatno je upravo neosjetljivost mačjeg uma na sve vrste distrakcija ono što mu daje mogućnost da se bavi ozbiljnijim stvarima poput bolesti osobe.

NJuh je njihova supermoć

Pored duhovnih i psihičkih sposobnosti, mačke imaju još jednu supersilu: njuh. Stoga oni lako utvrđuju pojavu bolesti i pojavu emocija i pre nego što i sami saznate za njih. Ali kako se tačno to događa?

Pročitajte još: Svi volimo ovo voće, ali da li psi smeju da ga jedu?

Mačka otkrila tumor u plućima
Iako su neki vlasnici sigurni da njihove mačke tačno znaju kada im je loše, postoje oni koji tvrde da su im kućni ljubimci pomogli da identifikuju rak i druge ozbiljne bolesti. Trenutno ne postoje dokazi, ali sigurno su mnogi čuli priču o tome kako je čovek iz Kanade tako našao ogroman tumor u plućima. NJegova mačka čitav dan mjaukala, ležeći mu na grudima.

Naše telo se neprestano menja: ako je poremećno normalno funkcionisanje ljudskog tela, ono oslobađa supstance koje mačke mogu da nanjuše. Evo dobrog razloga da verujete da mačke osećaju prisustvo bolesti kod ljudi.

Mislite da vam pokazuje ljubav, a zapravo...

Pročitajte još: Ova panda je uradila nešto NEVEROVATNO i svima izazvala osmeh na licu (VIDEO)

Ako imate početak prehlade ili gripa, to ćete prepoznati ako mačka neprestano nervozno šeta.

Mačka otkrila rak dojke

Zanimljiv slučaj dogodio se sa ženom u Tenesiju koja je odlučila da ode na pregled nakon što joj je mačka skakala na jednoj dojci. Dijagnoza je bila - rak dojke. Zahvaljujući ranoj dijagnozi i mački, žena je spasena.

Pročitajte još: Princ Vilijam i Kejt Midlton presrećni: Britansko kraljevstvo postalo bogatije za još jednog člana

Bez obzira da li je to naučno dokazano ili ne, najbolje je slušati šta mačka pokušava da kaže. Zapamtite, mačke su vrlo inteligentne životinje!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.