Oglas
· · Komentari: 0

Veš nikako ne bi trebalo da SUŠITE NA RADIJATORIMA: Postoji više razloga za to

Sušenje veš na radijatorima nije dobra ideja

1663851077_foto-piksabej-pexels.jpg
Foto: Pixabay, Pexels
Oglas

Hladni dani su pred nama, a gotovo da nema domaćinstva u kom se veš u tom periodu veš ne suši na radijatorima. To nam se čini logičnim jer je napolju suviše hladno i vlažno.

Međutim, da li je dobra ideja sušiti veš na taj način? Stručnjaci upozoravaju da to može biti opasno iz više razloga.

Na prvom mestu, dolazi do veće potrošnje energije. Pored toga, veće su šanse da će se stvoriti plesan.

Treći razlog jeste nakupljanje vlage u kući. Četvrti razlog jeste mogućnost izbijanja požara.

Pročitajte još: Jesenja ravnodnevnica počinje 23. septembra: Ovo su TRI stvari koje po feng šuiju treba da uradite u KUĆI pre toga

Kada vlažnom ili mokrom garderobom prekrivate površinu radijatora može doći do nakupljanja neželjene kondenzacije. To dalje dovodi do pojave plesni ili vlage.

Kada su radijatori blokirani na ovaj način, dolazi do blokade normalne cirkulacije vazduha u domu. Vašem domaćinstvu u tom slučaju biće potrebno više energije da se zagreje.

Iako zvuči paradoksalno, kada sušite mokar veš na radijatorima, trebalo bi da otvorite prozore kako bi višak vlage izašao.

Ako je reč o osetljivijim tkaninama, uvek treba da imate na umu da se mogu zapaliti.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas