Oglas
· · Komentari: 0
ISTRAŽIVANJE

IZ MINUTA U MINUT: Evo šta bebe rade prvi sat nakon rođenja!

Posmatrano je 28 beba tokom više od jednog sata nakon njihovog rođenja kako bi se pažljivo zabilježile njihove prve reakcije

1604660421_adorable-21998_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Nakon što dođu na svet, novorođenčad očekuju velike promene. Donosimo vam rezultate istraživanja švedskih naučnika koja su nam otkrila šta bebe rade nakon rođenja, iz minuta u minutu.

Posmatrano je 28 beba tokom više od jednog sata nakon njihovog rođenja kako bi se pažljivo zabeležile njihove prve reakcije.

0 minuta: Beba ispušta ljutiti krik kako bi aktivirala pluća.

2 minuta: Nakon prvog plača, beba se opušta i leži nepomična na majčinim grudima. Autori studije pretpostavljaju da beba miruje kako bi se sakrila od eventualnih predatora. Stvar instinkta.

Pročitajte još: Koje GODIŠNJE DOBA je idealno za BEBU: Da li je sada pravo vreme

2,5 minute: Beba prvi put otvara oči i počinje da pomera glavu i usta.

8 minuta: Beba postaje aktivna i drži otvorene oči punih pet minuta. Počinje da oseća glad okreće glavu ka majčinim grudima.

18 minuta: Beba je zadremala.

Pročitajte još: Pet PITANJA koja svi postavljaju TRUDNICAMA, a dovode ih do ludila

62 minuta: Dolazi i prvo dojenje - beba guta manje količine kolostruma (prvog melka); majčine grudi su stimulisane i počinju da proizvode mleko.

70 minuta: Beba spava.

A onda sve to u krug. Bitno je da su bebe srećne i nahranjene i onda znate da je sve u redu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas