Oglas
· · Komentari: 0

ALOE VERA se ovako neguje u KUĆNIM USLOVIMA: Pored brojnih prednosti čini i enterijer lepšim

Aloe vera je biljna vrsta iz roda Aloe

1651748712_aloe-ga7420aedb_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Aloe vera je biljka bez stabljike ili sa vrlo kratkom stabljikom sa debelim, zelenkastim listovima koji se lepezasto šire iz centralnog stabla biljke. Pored brojnih prednosti koje ima jedna je od popularnijih biljaka u domovima. Zbog svoje lepote i izdržljivosti osvojila je mnoge, tako da je idealna za one koji nemaju mnogo vremena.

Kako uzgajati aloe veru u zatvorenom prostoru

Aloe vera treba držati u suvom okruženju i na jakom, ali indirektnom svetlu. Tolerantna je na retko zalivanje, svake druge nedelje će im biti dovoljno, ali prvo proverite da li je zemlja potpuno suva. Smeđi listovi  signaliziraju da ste preterali sa vodom. U slučaju da aloe veru želite da iznesete napolje, nemojte odmah da je stavljate na . direktnu sunčevu svetlost. Postepeno je stavljajte na svetlije mesto svakih nekoliko dana kako biste sprečili prekomerno izlaganje suncu.

Pročitajte još: PETLOVA KRESTA je nekad bila u svakoj baštici: Cvet koji se sam razmnožava, a bujaće i zimi

Cvet aloe vere

Zrele biljke aloe vere povremeno daju visok cvetni klas, nazvan cvast iz kojeg se pojavljuje desetine žutih ili crvenih cvetova. Nažalost, cvetanje se retko postiže sa alojama koje se čuvaju kao sobne biljke, jer biljka zahteva idealne uslove za proizvodnju cveća: puno svetlosti, dovoljno vode i pravi temperaturni opseg.

BONUS VIDEO


 

 

 

 


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas