Oglas
· · Komentari: 0

Tri biljke jednostavne za gajenje ulepšaće svaki dom: Ne zahtevaju često zalivanje, idealne za one koji nemaju vremena

Ukoliko nemate puno vremena, a želite biljke u domu, ove 3 vrste su dobar izbor za vas

1682597543_shutterstock_2210709999.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Nisu zahtevne, a učiniće da vaš životni prostor postane zelena oaza...

Ukoliko želite da vaš dom izgleda lepo i posebno, kao i da se u njemu oseća duh prirode, najbolje je da poneki kutak pretvorite u zelenu oazu. Ne mroate biti stručni i vešti baštovan koji se savršeno snalazi u negovanju biljaka, jer postoje zelene lepotice koje će doneti sjajan efekat u dom, a ne zahtevaju puno pažnje.

Ukoliko nemate puno vremena, a želite biljke u domu, ove 3 vrste su dobar izbor za vas:

Monstera

Bitno je da zemljište bude dobro propusno, da ne bude na temperaturi nižoj od 13 stepeni, držite je u pollusenci jer nije baš ljubitelj izražajne sunčeve svetlosti, a zaliva se leti dva puta nedeljno, zimi jednom u dve nedelje. Ova divna biljka velikih listova savršena je za kancelarije, ali i u domu osvežava prostor.

Sukulente

Bez obzira na stil uređenja, svaka kuća će dobiti na dobrom ukusu i lepoti ako ima male biljke na ivici lavaboa u kupatilu ili kadi, noćnim ormarićima pored kreveta i stolovima u dnevnoj sobi. Male, jednostavne za održavanje, biljke kao što su sukulenti, idealne su na takvim mestima. Sukulente nemojte previše zalivati, one obožavaju suvu klimu, prija im da imaju puno toplote i prirodne sunčeve svetlosti, a najlakše za održavanje su one sa zelenim listovima.

Paprat ptičije gnezdo

Ako vam je srce naklonjeno paprati, odlučite se za zgodno ptičje gnezdo, koje ima debele, sjajne listove koji zadržavaju vlagu duže od mnogih drugih vrsta paprati – što ga čini najnezahtevnijim tipom za rast. Dajte mu jarko, indirektno svetlo i vodu kada se gornjih nekoliko centimentara zemlje osuši.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas