Oglas
· · Komentari: 0
PREVARA

Da li treba DRUGARICI reći da je dečko VARA? Prvo odgovorite na SLEDEĆE PITANJE

Saznali ste da je vašu drugaricu prevario partner, ali se pravite da to ne znate, jer se plašite da ćete otkrivanjem te informacije narušiti prijateljstvo i povrediti osobu do koje vam je stalo.

1599311981_Depositphotos_86966082_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

 Ovo je jedna od čestih situacija sa kojom se, kako pokazuje statistika, svako susretne bar jednom u životu.


Stručnjaci takođe nisu načisto da li preko takvog saznanja treba preći kao da već nije negde izašlo u etar ili, ipak, suočiti prijatelja sa istinom. Rita Hejnford, psihoterapeutkinja iz Finiksa, kaže da je ona uvek na strani istinoljubivosti, ali da u ovom slučaju treba biti obazriv.

Pročitajte još: Komunikacija u vezi je važna, ali 4 stvari vaš partner NIKADA ne sme da sazna!

- Sve zavisi od prijateljstva koje gajite prema prevarenoj osobi - kaže psihoterapeutkinja. - Ukoliko je ono na tankoj grani, površno i bez mnogo emocija, onda se suzdržite od toga da vi budete "golub pismonoša".

Ne javljajte porukom!
Vodite samo računa o mestu i načinu na koji će to doći do nje. Ni slučajno joj ne pišite poruke niti je zovite telefonom da joj kažete da ju je partner prevario. Najbolje je da to učinite kada se spontano budete videle, na već dogovorenoj kafi ili da je pozovete da dođe kod vas uz izgovor da vam je potrebna.
Ako je prijateljstvo dugogodišnje - recite!

Međutim, ako je dugogodišnje, stabilno, jako i prošlo je mnoge testove, onda je njen savet da drugarici saopštite neprijatnu vest. Bolje vi nego neko drugi.

Pročitajte još: Dobro, prešli ste preko NJEGOVE PREVARE, znajte da tek sada sledi 5 velikih BITAKA

Hejnfordova predlaže da joj ni tada ne "sunete" u lice: "Hej, čula sam/videla da te je dečko/muž prevario sa onom zgodnom sekretaricom". Zaboravite na takav scenario.

Budite još bliži sa njom, nađite joj se.

- NJoj je dovoljno teško što se to desilo, pa joj ne treba još i vaša nonšalancija u izgovaranju takve stvari. Preporuka je da joj posle ispijene kafe kažete da ste čuli nešto neprijatno, ali da bi možda to, ipak, trebalo da se proveri, jer nije sasvim sigurno... To je dovoljan uvod, izgovoren nežnim tonom.

Pročitajte još: Male ŽIVOTNE NAVIKE zauvek zbližavaju partnere! Pokušajte da ih usvojite

Ostanite potom još više i intenzivnije u njenom životu narednih dana i nedelja, jer će joj sigurno trebati vaša podrška, zagrljaj i rame za plakanje - savetuje psihoterapeutkinja.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas