Oglas
· · Komentari: 0

Dolaskom jeseni ponovno nosimo PAPUČE: Evo kako da ih OSVEŽITE pre korišćenja

Nosite li ih napolju? Nosite li čarape? Sve su to stvari koje treba uzeti u obzir pri čišćenju papuča.

1601633161_Depositphotos_53694811_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Prohladna jesenja jutra polako dolaze, a s njima dolazi i povratak najudobnijem delu garderobe - papučama. Bez obzira na to jeste li ih nosili toekom leta ili ih tek sada vadite iz kutija, verovatno im je potrebno čišćenje. Melissa Maker otkrila je savet kako očistiti papuče i pripremiti ih za početak nove sezone.

Ne postoji neko određeno pravilo koliko često treba čistiti papuče, već sve zavisi koliko ih nosite, nosite li čarape zajedno s njima, nosite li ih napolju... To treba uzeti u obzir, a osim toga i materijal od kojih su napravljene - kada to sve proverite znaćete koju metodu je najbolje koristiti i kod čišćenja.

Za platnene papuče: Prvo proverite oznaku da biste videli postoji li uputstvo za pranje. Većina papuča od tkanine može se staviti u mašinu za pranje veša i oprati sa toplom vodom. Ako nemate pristup mašini ili ne želite da je koristite, evo kako ćete očistiti svoje papuče.

Pročitajte još: Fleke od PUDERA se teško skidaju, ali uz ovaj TRIK to je BRZO i JEDNOSTAVNO

Istrljajte papuče četkom ili četkicom za zube kako biste se rešili što više prljavštine.Pomešajte toplu vodu sa malo deterdženta ili željenim sredstvom za uklanjanje mrlja u velikoj kanti, sudoperi ili kadi. Natopite cele papuče i četkom dobro istrljajte. Ostavite da se potpuno osuše na vazduhu pre nošenja. 

Foto: Depozit

Za antilop ili kožne papuče: Što se tiče materijala poput antilopa ili kože, moraćete se kloniti veš mašine.

- Papuče od antilopa i kože nikada ne smete prati u mašini - podseća Maker. Najbolje je kružno očistiti spoljnu stranu i osvežiti unutrašnjost drugim sredstvima. - Ako vaše papuče od antilopa imaju mrlje na spoljnoj strani koje treba očistiti, upotrebite četkicu. - Višenamenski peškiri od mikrovlakana najbolji su alat za čišćenje kože - predlaže Maker.

Pročitajte još: Kada su sabrali 2 i 2 naučnici ZINULI: U poslednje dve decenije ženski NOVČANIK se PROMENIO

Ako, pak, imate problema s neugodnim mirisima, nezavisno od materijala, u svoje papuče stavite malo sode bikarbone i ostavite da deluje preko noći. Ona će ih ukloniti.

Kako biste čuvali svoje papuče u dobrom stanju Maker savetuje da ih nikada ne nosite na mokre noge i da ih nosite sa čarapama. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas