· · Коментари: 0

Доласком јесени поновно носимо ПАПУЧЕ: Ево како да их ОСВЕЖИТЕ пре коришћења

Носите ли их напољу? Носите ли чарапе? Све су то ствари које треба узети у обзир при чишћењу папуча.

1601633161_Depositphotos_53694811_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Прохладна јесења јутра полако долазе, а с њима долази и повратак најудобнијем делу гардеробе - папучама. Без обзира на то јесте ли их носили тоеком лета или их тек сада вадите из кутија, вероватно им је потребно чишћење. Мелисса Макер открила је савет како очистити папуче и припремити их за почетак нове сезоне.

Не постоји неко одређено правило колико често треба чистити папуче, већ све зависи колико их носите, носите ли чарапе заједно с њима, носите ли их напољу... То треба узети у обзир, а осим тога и материјал од којих су направљене - када то све проверите знаћете коју методу је најбоље користити и код чишћења.

За платнене папуче: Прво проверите ознаку да бисте видели постоји ли упутство за прање. Већина папуча од тканине може се ставити у машину за прање веша и опрати са топлом водом. Ако немате приступ машини или не желите да је користите, ево како ћете очистити своје папуче.

Прочитајте још: Флеке од ПУДЕРА се тешко скидају, али уз овај ТРИК то је БРЗО и ЈЕДНОСТАВНО

Истрљајте папуче четком или четкицом за зубе како бисте се решили што више прљавштине.Помешајте топлу воду са мало детерџента или жељеним средством за уклањање мрља у великој канти, судопери или кади. Натопите целе папуче и четком добро истрљајте. Оставите да се потпуно осуше на ваздуху пре ношења. 

Фото: Депозит

За антилоп или кожне папуче: Што се тиче материјала попут антилопа или коже, мораћете се клонити веш машине.

- Папуче од антилопа и коже никада не смете прати у машини - подсећа Макер. Најбоље је кружно очистити спољну страну и освежити унутрашњост другим средствима. - Ако ваше папуче од антилопа имају мрље на спољној страни које треба очистити, употребите четкицу. - Вишенаменски пешкири од микровлакана најбољи су алат за чишћење коже - предлаже Макер.

Прочитајте још: Када су сабрали 2 и 2 научници ЗИНУЛИ: У последње две деценије женски НОВЧАНИК се ПРОМЕНИО

Ако, пак, имате проблема с неугодним мирисима, независно од материјала, у своје папуче ставите мало соде бикарбоне и оставите да делује преко ноћи. Она ће их уклонити.

Како бисте чували своје папуче у добром стању Макер саветује да их никада не носите на мокре ноге и да их носите са чарапама. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.