· · Komentari: 0
SAVET

Ublažava akne, oporavlja kosu,otklanja bore: Za LEPOTU vam je potrebno samo KISELO MLEKO

Napravite prirodne preparate za lepotu na bazi kiselog mleka.

1629707801_milk-3231772_1280.jpg
Foto: Piksabej

Poznato je da zbog probiotskih kultura kiselo mleko je odlično za lečenje problema s varenjem.

Takođe, ono ima pozitivne efekte na poboljšanje imuniteta i jačanje celokupnog organizma.  Ima sposobnost da ublaži i simptome PMS-a, a delotvorno je i u borbi sa nesanicom.

Pročitajte još: Zdravijom varijantom do BLISTAVOG OSMEHA: Napravite DOMAĆU PASTU ZA ZUBE od samo 3 SASTOJKA (RECEPT)

Međutim, kiselo mleko možete koristiti i za lepotu, ali na malo drugačiji način.

Kiselo mleko obiluje mlečnom kiselinom, koja se pokazala kao sjajan sastojak za hidrataciju, ali i sastojak koji podstiče stvaranje kolagena, pa samim tim i podmlađuje kožu.

Umesto da kupujete skupe kreme, predlažemo vam da napravite prirodne preparate na bazi kiselog mleka.

Akne

Kiselo mleko u kombinaciji s bundevom, koja ublažava upale, sjajan je lek protiv akni.

Potrebno je da 200 grama kuvane bundeve umutite s kašikom kiselog mleka. Smesu namažite na lice, ostavite da stoji 20 minuta, pa isperite mlakom vodom.

Bore

Za masku protiv bora biće vam potrebno pola šolje kiselog mleka, polovina banane i kašičica sveže isceđenog limunovog soka.

Ova maska hrani i hidrira kožu, eliminiše sitne bore i podmlađuje izgled lica.

Masku nanesite na lice i ostavite da odstoji 15 minuta, pa isperite mlakom vodom.

Kosa

Kiselo mleko može da oporavi oštećenu kosu zato što mlečna kiselina skida prljavštinu, dok joj mlečne masti obezbeđuju neophodnu vlažnost.

Jednom u dve nedelje na vlažnu kosu umasirajte pola šolje kiselog mleka, i ostavite da deluje 20 minuta. Isperite toplom vodom, potom hladnom, pa kosu operite šamponom kao i obično.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.