· · Коментари: 0
нега косе

Како правилно ЧЕШЉАТИ КОСУ према томе да ли је РАВНА или КОВРЏАВА

Трендови се мењају, у продаји се стално појављују нови производи, па је понекад тешко испратити шта и како радити са својом косом.

1599810014_Depositphotos_314156328_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Једна од ствари око које су мишљења подељена, односи се на то како и колико често је треба чешљати. Различити типови косе захтевају различит приступ у нези, па рашчешљавање косе треба прилагодити њеној структури.

Чешљање коврџаве косе

Једна од највећих заблуда је да ће се четкањем локне умрсити, постати недефинисане и неуредне. Чешљање коврџаве косе када је замршена или сува, никако није добра идеја. Увојци и таласи су склонији ломљењу, па грубо повлачење може довести до опадања длаке. Такву косу најбоље је чешљати током туширање, док је потпуно мокра и намазана регенератором.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Свакој КОСИ је потребно УЉЕ: Ово су резултати

Пре него што зграбите четку или чешаљ, одвојите време да косу размрсите прстима. Када је мокра и прекривена балзамом, пређите на посао. Чешаљ са широким зупцима распетљаће чворове без кидања. Добре су и четке које имају пуно простора између чекиња, што смањује оштећења и омогућава равномерно рашчешљавање.

Увијену косу прво размрсите прстима.

Рашчешљавање равне косе

Насупрот томе, равна коса се најбоље чешља када је потпуно сува. Ако је ваша коса танка, проређена или оштећена, чешљање док је мокра довешће до пуцања длаке. Танка длака се брже масти и теже одржава волумен. Она захтева нежне покрете, а будите посебно опрезни ако се фарбате или користите пеглу за косу. Рашчешљавање косе почнете од крајева, како бисте их размрсили, па постепено идите ка глави. Косу ћете мање оштетити ако је при темену придржавате руком.

Равна коса захтева нежне покрете.

Прочитајте још: Ова ПРИРОДНА КРЕМА садржи ДВА САСТОЈКА и можете сами да је направите

Ако се борите са сувом и беживотном косом, потражите четку од природне длаке. Она нежно масира власиште, а поред тога заглађује косу и даје јој сјај. За стварање волумена, уместо чешљања, примените овај трик – нежно забацујући главу, пребаците косу с леве на десну страну, а затим напред и назад. Ако се коса слепила, нежно је раздвојите врховима прстију.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.