Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ ГЕЛ

Исушени праменови? Реците им ЗБОГОМ! Ево како да направите ГЕЛ ОД ЛАНЕНОГ СЕМЕНА за коврџаву косу

Иако делује тако пожељно, коврџава коса има својих мана.

1600687920_beautiful-2768032_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Девојке које је природа наградила коврџавом косом често кажу како њихове локне делују превише исушено и да већина производа за негу које користе нема у себи довољно масноће и хидратантних својстава како би свака влас изгледала прелепо како и заслужује. Ако сте у потрази за хоме-маде гелом за косу који може успешно да савлада исушене праменове, на правом се месту.

У питању је гел од ланеног семена, који врло лако можете направити у кућној радиности, а који ће видљиво већ након неколико дана да учини вашу косу атрактивнијом, мање ломљивом и сувом. Ако се питате у чему је тајна, открићемо вам и то.

Према речима стручних стилиста гел од ланеног семена има моћ закључавања влаге унутар власи која је неохподна за здрав изглед косе, без оптерећења власи. Такође врло је ефектан при дефиницији сваке локне, што значи да ће ваши увојци коначно добити негу какву заслужују.

Прочитајте још: Како правилно ЧЕШЉАТИ КОСУ према томе да ли је РАВНА или КОВРЏАВА

Ланено семе је богато витамином Е и омега 3 масним киселинама, које могу да обезбеде исхрану и интензивну хидратацију сувој коси. Ланено семе такође утиче на поспешење раста косе и побољшање укупног квалитета косе и власишта. Осим тога оно у себи садржи и обиље антиоксиданата због чега је ефикасна заштита за вашу локнасту косу.

Фото: Депозит

Кaко да направите гел од ланеног семена?

Састојци:

  • 2 шоље воде
  • 1/4 шоље ланеног семена
  • газа или цедиљка
  • стаклена теглица са поклопцем
  • алое вера (опционо)
  • есенцијално уље – рузмрин или лаванда (опционо, ради мириса)

Прочитајте још: Имате КОВРЏАВУ КОСУ: Уз овај савет УЈУТРУ ћете се будити са НЕТАКНУТОМ ФРИЗУРОМ

Припрема:

Помешати ланено семе са водом, поклопити и ставити на шпорет да се лагано кува. Обавезно мешајте како би спречили да се семе залепи за дно посуде. Након десетак минута смеса би требала да поприми облик гела. Склоните са шпорета и пустите да се охлади. Након тога узмите газу или цедиљку и процедите у теглицу. Додајте по жељи неколико капи есенцијалног уља и алое вере да додатну влагу и негу. Промешајте и имате спреман гел за своје несташне коврџе.

Потребно је да га складиштите у фрижидеру, како би вам дуже трајао. На хладном може да буде и до три недеље.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas