Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БРАК

УГОВОРЕНИ или из љубави: Нећете веровати који су БРАКОВИ у 21. веку успешнији

Модерни бракови најчешће се заснивају на љубави, међутим, огласи за проналажење сродне душе говоре сваки за себе о побудама за брак, "понуди" и "потражњи".

1601983642_pexels-photo-265722.jpeg
Фото: пексел
Oglas

Италијанска изрека поручује да "Ко се из љубави ожени, тај по ноћи ужива, а по дању јадикује".

С обзиром на то да се немали број брачних заједница склапа из неких других побуда, а не емотивних, питали смо Јовану Јестровић, психолога и системског породичног терапеута, који су најчешћи разлози за улазак у брак без љубави.

Прочитајте још: Време је да се СУОЧИТЕ са истином! Ево зашто су мушкарци ЛУДИ ЗА ПЛАВУШАМА

Уговорени брак јачи
Истраживања показују да су уговорени бракови стабилнији од оних где су људи сами бирали партнера. Улазак у брак у фази заљубљености има недостатке и не саветује се без разлога да се у том периоду не доносе тако значајне одлуке као што је избор партнера "за цео живот".

Неки би рекли да су то разлози економске природе, осећај да нам "откуцава" биолошки сат, "папири"...

Зашли су у године, плаше се да не остану сами...

- Мени се пак, у последње време, све чешће дешава да чујем да су људи већ дошли у неке године, остварили се на осталим пољима, али из страха да не остану сами бирају да са особом која се тренутно налази поред њих уплове у брачне воде - каже психолог Јована Јестровић.

Да ли је стабилан брак ако је разлог уласка у брачну заједницу добијање потомства?

Следећи пут ћу се венчати само због деце!

Успешнији уговорени од бракова из љубави Фото: Депозит

Брак због новца?
Никада не знамо шта су истински нечији разлози и не можемо све људе који улазе у брак из економских разлога "ставити у исти кош". Због чега су код нас укорењене предрасуде о људима који због финансијске обезбеђености улазе у брак, док се много блаже гледа на брак у коме су људи временом престали да се воле, вређају се, свађају, а упорно остају у њему?

- Постоји много људи који се одлуче на брак због потомства. Чула сам неке од својих клијената, који долазе код мене након развода, како говоре да ће се наредни пут са неким венчати искључиво да би имали децу. Између супружника који имају децу постоје заправо два кључна односа - партнерски и родитељски - истиче Јестровићева.
Прочитајте још: Мушкарци ПАРКИРАЈУ ауто за 15 секунди, али ЖЕНЕ су ипак боље У ОВОЈ СТВАРИ

Да ли се дешава да се љубав временом развије између брачних партнера?

Уговорени бракови су и данас популарни.

- Апсолутно! Доказ за то су уговорени бракови који су још популарни у неким културама, а потенцијална објашњења огледају се у дељењу живота са том особом - упознавање партнера и увиђање неке његове стране за коју, можда, пре брака нисмо ни знали да постоји - закључује психолог..

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas