Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОДОЧЊАЦИ

Уколико имате ЦРНЕ КОЛУТОВЕ око очију проверите ЈЕТРУ и БУБРЕГЕ

Подочњаци могу бити показатељ здравствених проблема.

1604835685_Depositphotos_180649550_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Колутови испод и око очију, најчешће црни, надражени капци, осетљиви на додир, црвени, натечени или им је кожа толико истањена да ни уз негу најфинијим методама не могу изгледати привлачно. Подочњаци, осим што се сматрају првим озбиљнијим знаком старења, врло често су први сигнал који нам организам шаље и којим нас упућује на то да постоји неки проблем или дисбаланс. 

Ово је све чешћи проблем једнако заступљен код мушкараца и жена, али даме то више забрињава,л па је на њиховом лицу ова естетска и здравствена потешкоћа мање видљива.

Подочњаци нису ничија омиљена тема, али јесу проблем за велики број особа. Настају из неколико разлога: алергије, попуштања срца и бубрега, танке кожа испод очију (због чега се јаче виде крвне жиле с мишићима који дају плавкасту боју), пигментације настале услед сунчања, лоша циркулација с дренажом и разградње крви у ткиву.

Прочитајте још: Ако вам СНОВИ немају смисла, ево како их можете КОНТРОЛИСАТИ (ВИДЕО)

Доносимо вам неке савете како их најбоље можете прекрити.

УМИВАЊЕ

Умијте се ујутру и нанесите тоник који ће затворити поре и завршите хидратантном кремом. Након што се она упије, шминку ћете моћи нанети без проблема.

КОРЕКТОР

Подочњаке ћете најлакше прекрити коректором с наранџастим пигментом, који ће неутралисати њихову тамну боју. Коректор нанесите јагодицом домалог прста – почните са унутрашњим углом ока и крените према спољашњем. Пажљиво нијансу коректора сједините с кожом тако да се не примети прелаз.

Прочитајте још: Ове окидаче ГЛАВОБОЉЕ можете сами да спречите

ПОДЛОГА

Нанесите своју подлогу кружним покретима одговарајуће четкице све док се она не споји с коректором.

ПУДЕР

Завршите лаганим компактним пудером који ће осигурати мат изглед и да вам шминка остане на месту.

Фото: Депозит

МАСКАРА

Немојте наносити маскару на доње трепавице, јер ћете тако привлачити пажњу на подручје испод очију, а такође се јавља опасност мрља од маскаре.

Прочитајте још: Руски научници ОТКРИВАЈУ: Овај КОРОВ помаже у лечењу КОРОНЕ!

ОЛОВКА ЗА ОЧИ

Када користите оловку за очи, исцртајте само горњи капак како не бисте туђи поглед усмерили према доњој страни ока, тј. подочњацима

СЕНКА

Фото: Депозит

Прескочите тамне нијансе сенке и смокеy еyе стил који ће нагласити тамне подочњаке. Уместо тога бирајте пролећне, светле и благе нијансе, које ће ваше очи учинити светлијима.

КРАСТАВАЦ

На уморне и отечене очи ставите кришку краставца за салату ког сте држали у фрижидеру. Краставац ће својом хладноћом стегнути вене у капцима и подбули изглед би требало да нестане кроз неколико минута. Будући да краставац расхлађује, ово ће својство помоћи у опуштању уморних очију, па ћете изгледати освежено. Исти учинак можете постићи охлађеним кесицама чаја!

Прочитајте још: Будите ОПРЕЗНИ! И превише ЗДРАВЕ ХРАНЕ може бити опасно

ВОДА

Пијте много воде током дана, како ваше тело не би дехидрирало и имало проблема с течношћу.

СПАВАЊЕ

Фото: Депозит

Спавајте на леђима, а нека ваша глава буде благо повишена. То омогућава бољу циркулацију крви и спречава накупљање течности око очију. Једно од најбољих решења за уклањање подочњака доноси спавање. Иако многи људи нису свесни ове чињенице, истина каже да је недостатак сна главни кривац за појаву подочњака. Побрините се да "одрадите" седам до осам сати чврстог сна. Подочњаци ће нестати у трен ока!

Прочитајте још: ОСАМ СИМПТОМА болести које никада НЕ СМЕТЕ ИГНОРИСАТИ

ПРОВЕРИТЕ БУБРЕГЕ И ЈЕТРУ 

Кожа на неким местима постаје хиперпигментирана, а како је реч о природном удубљењу испод ока, она наликује тамном колуту. Такви подочњаци упућују на проблеме у раду бубрега и задржавање вишка воде у организму. Иако немају много везе с подочњацима, око очију се врло често јављају и жуто-смеђе избочине, налик малим гнојним бубуљицама. Реч је о ксантелазмама које су последица повишеног холестерола и хормоналног поремећаја у организму. Могу упућивати и на озбиљне поремећаје у раду јетре и штитне жлезде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas