· · Коментари: 0
корисно

У току једног сата додирнемо 23 пута лице, али постоје НАЧИНИ да се решимо ове навике

За чисто лице држите руке подаље од њега, то је већ свима познато, али и тешко изводљиво.

1605537936_Depositphotos_196607256_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Сви свесно или несвесно често имамо потребу да додирујемо лице, што посебно данас у време пандемије корона вируса није уопште добро. 

Дирање лица многима је несвесни рефлекс, а истраживања показују да просечни човек у периоду од једног сата лице дотакне 23 пута. Сада је посебно важно да смањимо овакав контакт. А ова навика доводи и до појаве бубуљица и упалних процеса на кожи.

Прочитајте још: Истраживање открива: Колико ДУГО се жене шминкају да би постигле ПРИРОДАН ИЗГЛЕД

Први корак је схватање навике – покушајте да приметите у којим ситуацијама и из којих разлога додирујете лице. Врло је могуће да то радите у тренуцима стреса и анксиозности или сте, пак, додиривање лица повезали уз неке конкретне радње, као што су читање или вожња.

Пронађите разлог ове навике.

Након тога сте спремни за следећи корак – запослите руке.  Ако су вам руке окупиране, прсти ће ређе похрлити према лицу.

Прочитајте још: Како да понесете РОЛКУ ове јесени? Сако није резервисан само за кошуљу (ФОТО)

Још један трик који би вам могао бити користан јест да руке намажете неким природним средством врло интензивног мириса – уље чајевца, има снажна дезинфекциона својства. Интензиван мирис сметаће слузницама очију и носа па ћете да избегавате блиски контакт.

Било би корисно и да поставите неколико подсетника који вас опомињу да не додирујете лице.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.