Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ШМИНКА

На ТикТоку се упоређују трендови у шминкању из 2016. са данашњим, а разлика је огромна! (ВИДЕО)

Уместо мат подлоге данас се преферирају природне подлоге боје коже, сенке нису упечатљиве и наносе се минимално, а највише се цени шминка која се скоро ни не види, познатија као "но маке уп, маке уп лоок".

1616155751_pjimage.jpg
Фото: Принтскрин / ТикТок / гwмакеуп / кеилидхмуа / јулиеттаф
Oglas

Недавно је једна девојка на ТикТоку под хашхтагом #2016вс2021цхалленге покренула изазов у ком жене и девојке упоређују маке уп трендове из 2016. године са данашњим трендовима шминкања.

Љубитељке козметике тако онлине упоређују своје маке уп рутине, и то тако да са белом цртом по средини лице поделе на две половине: па леву страну шминкају како се то радило "давне" 2016. године, а десну како би се нашминкале за вечерашњи излазак.

Прочитајте још: Девојка ДВА пута месечно опере косу ОВОМ СМЕСОМ и тврди: Коса ми више није МАСНА! (ВИДЕО)

А разлика је невероватна!

Вероватно најочитије је да су нестали они заобљени лукови обрва, а заменили су их правилни и заглађени лукови изнад очију, "премазани" са бојом или маскаром за обрве.

@моллyпасхбyмуа

Лесс ис море 😊 И цан’т белиеве И ацтуаллy усед то го оут лоокинг лике тхат 🥺 #ЛифтYоурДреам #фyп #форyоупаге #макеуп #хоwидомyмакеуп #2016вс2021

♬ Уп - Царди Б

Уместо несјајне мат подлоге данас се на лицу преферирају природне подлоге боје коже, сенке више нису упечатљиве и наносе се минимално, а коректор се исто користи само где је потребан, најчешће испод очију, да сакрије тамније подочњаке.

Прочитајте још: Како постићи мачкасти изглед очију (ВИДЕО)

Исто тако, већина данашњих маке уп производа је у креми, укључујући контуру, бронзер и руменило који су пре били пудерасте текстуре, а сјајни су ружеви заменили оне мат и без сјаја: за што природнији и "свежији" изглед који је данас свима жељени резултат.

@кеилидхмуа

Wхо евен ис схе ? #макеуп #2016вс2021 #трансформатион #беаутyроутине

♬ оригинал соунд - КеилидхМуа

- Баш као и све друго и трендови долазе и пролазе, а ни бјути трендови нису изузетак - каже бјути уредница портала Цосметифy, Ели Чајлд. Најновији трендови о којима се данас у бјути свету говори, додаје, су "но маке уп лоок" (изглед без шминке) или "ефект чистог лица".

Прочитајте још: Будите ПРАКТИЧНЕ: Ово су комбинације које можете да купите сада и носите годинама! (ФОТО)

- Висока мода и модне писте годинама су биле место екстравагантног шминкања, а сада славе беспрекорну, природну кожу и "чисту лепоту" - каже Чајлд, што не изненађује будући да се сви труде да у сваком смислу живе "одрживо" и да користе такве производе.

Због тога се и у лепоти следи онај познати приступ да је мање - више. 

@јулиеттаф

Wхицх макеуп до yоу префер?🤔❤️ #2016вс2021 #макеуптрендс #макеупметаморпхос #вирал #фyп #форyоупаге

♬ сом оригинал - р у н w а y

На трендове, каже Чајлд, утичу многи фактори, од познатих и славних личности до споменутог приступа одрживости и друштвене одговорности, па су сви данас више него пре заинтересовани за здравље и негу коже.

- Како смо због пандемије више времена проводили код куће, нисмо ни имали потребу, а ни желели да нам лице буде потпуно прекривено са слојевима подлоге и пудера - додала је.

Прочитајте још: Незаобилазан класик: Кери Бредшо је њима запрошена, а носе потпис познатог креатора (ФОТО)

Радије смо, каже, хтели да постигнемо природан изглед са којим без пуно размишљања можемо и да направимо селфи и да обавимо пословни позив преко Зоом-а.

@гwмакеуп

wхy доесн’т ТикТок лет у го бацк & едит афтер постинг😭😡 анywаyс 2016 ор 2021?! ##2016вс2021 ##макеуптипс ##макеупхацкс ##макеуптуториал ##вирал ##фyп

♬ Покер фаце едитед бy ме - Баилеy

- А од свих трендова који су се кроз године изменили, здраво и чисто лице сигурно је најбољи тренд који нас је "погодио" у последњих неколико година - закључила је Чајлд.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas