· · Коментари: 0
НЕГА КОЖЕ

НОЋНА нега лица је понекад важнија од ДНЕВНЕ: Немојте је прескакати

Како би кожа била здрава, сјајна и затегнута, неопходна је адекватна ноћна нега.

1638888625_shutterstock_1685250151.jpg
Фото: Sutterstock

Да је ноћна нега важна за лице најбоље говори чињеница да кожа у касним вечерњим сатима губи више воде него у току дана, јер се ћелије тада обнављају два пута брже.

Управо због мањка хидратације, кожа у току ноћи максимално користи активне састојке које треба нанети током ноћне неге.

Прочитајте још: Шта је мит, а шта истина: Због чега су усне ИСПУЦАЛЕ и какав вам БАЛСАМ треба током хладнијих дана?

Бројна истраживања су показала како је регенерација коже готово двоструко већа ноћу него дању, и да је посебно интензивна у периоду између 23 и 4 часа ујутру.

Како изгледа права ноћна нега лица?

За почетак, важно је испоштовати правило да никада не легнете са шминком и неочишћеним лицем.

Користите млека за скидање шминке, лосионе или влажне марамице, и обавезно након ових козметичких препарата оперите лице гелом за чишћење лица.

После овог првог и најважнијег корака треба оставити кожу да "дише" пола сата до сат времена пре него што нанесете крему која је намењена за ноћну негу.

Ноћне креме су по саставу другачије од дневних, јер је њихова текстура гушћа и маснија, због тога што се и лице другачије понаша преко ноћи.

Осим што обнављају кожу, ноћне креме је штите од штетних спољних утицаја, којима је кожа изложена у току дана. Такве креме такође умирују кожу, хидрирају је, учвршћују, али и спречавају појаву бора и делују на смањење оних већ постојећих.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.