· · Коментари: 0
БЈУТИ САВЕТ

Шта је мит а шта истина: Због чега су усне ИСПУЦАЛЕ, и какав вам БАЛСАМ треба током хладнијих дана?

Спречите испуцале усне на време.

1632821658_lip-1147365_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Кожа усана током зиме посебно доживи прави шок. Како је влажност у ваздуху током  тог периода знатно појачана, вода из усана се буквално осуши, а то има за последицу пуцање такне коже, којег се не можете решити тако лако.

Ипак, ако се придржавате ових савета, заштитићете своје усне на време и спречићете пуцање које није само естетски, већ и здравствени проблем.

Прочитајте још: Свињска маст у служби лепоте: Решите се АКНИ, СТРИЈА и ИСПУЦАЛЕ КОЖЕ

За почетак важно је да избегавате облизивање усана јер их на тај начин само додатно исушујете.

Решење за праву хидратацију коже је у води, стога пијте доста ове течности, која ће вашој кожи дати потребну количину влажности.

Такође, балсам за усне наносите пре сваке употребе ружа, као и пре сваког изласка напоље, неважно да ли сија сунце или дува ветар, а након туширања потребно је одрадити благ пилинг меканом четкицом за зубе, коју ћете користити само за ту намену. На тај начин уклонићете пре спавања мртви површински слој коже са усана.

 

Фото: Пиксабеј

Идеалан балсам за усне током хладнијих дана је онај који садржи неке од следећих састојака попут петролатума, шеа бутера, хијалуронске киселине и диметикона, који су одлични за обнављање влажности у уснама.

С друге стране, требало би да избегавате балсаме који садрже ланолин, посебно ако патите од екцема. Поред тога, клоните се балсама са јаким мирисима попут цимета, који посебно може бити иритантан.

Ако су вам усне хронично испуцале, користите балсаме који садрже церамиде, који ће обновити структуру кожице на уснама.

Осим дехидрације, други главни узрочник испуцалих усана је и поремећена пХ вредност коже која би на влажним местима као што су усне требало да буде лагано киселинска.

Фото: Пиксабеј

Пасте за зубе, освеживачи даха, водице за испирање уста и препарати за негу лица могу да поремете ту равнотежу, па је пожељно да на усне нанесете балсам пре сваког прања зуба или умивања лица, како бисте заштитили кожу од евентуалног нарушавања природне пХ вредности.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.