· · Коментари: 0
НЕГА КОСЕ

Немојте користити БЛАНШ: Посветлите косу за ДВЕ НИЈАНСЕ на природан начин

Ако не желите да излажете своје власи агресивним средствима и хемикалијама, а волели бисте да имате светлију косу, обавезно пробајте ове научно доказане природне трикове.

1640767117_blond-g27ba0db41_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Да бисте посветлели косу бар за једну до две нијансе, није неопходно да проведете сате у фризерском салону и стављате бланш.

Међутим, природа је дала врло занимљива и једноставна решења, која готово да не коштају ништа, а не штете коси.

Прочитајте још: Ако шампонирате косу ДВАПУТ, правите огромну грешку: Колико нам је ШАМПОНА заиста потребно?

Посветљивање медом

Јесте ли знали да мед садржи малу количину водоник-пероксида? Управо је она, према неким истраживањима, одговорна за антибактеријско дејство меда.

Уз то, он може да вам помогне у посветљивању косе, а мед је одличан природни састојак за овај поступак јер сигурно не штети власима већ их храни и хидрира.

Како користити? Помешајте мед с млаком водом како бисте га лакше нанели и да вам коса не би била улепљена након испирања. Намажите на косу од корена до врха, као да се фарбате, па је покријте кесом и оставите да одстоји преко ноћи. Ујутро шампонирајте косу двапут, и добро је исперите.

Фото: Пиксабеј

Посветљивање лимуном

Као и друго цитрусно воће, лимун у свом саставу има цитрусну киселину, која је "природни избељивач", па се користи за избељивање тканина, а у козметици има улогу у посветљивању тамних флека и пега.

Зато је одличан природан састојак за постепено посветљивање косе, а уз то ће вам помоћи да се решите вишка природних уља, ублажава себороични дерматитис, смањује свраб, иритације и перутање коже, и слично.

Често се примењује током лета на плажи, када комбинацијом цитрусне киселине и сунчевих зрака многи природно извлаче праменове, али вам нису потребни летњи месеци и дан на сунцу да бисте искористили моћ лимуна.

Како користити? У бочици са распршивачем помешајте 40 милилитара топле воде са 160-180 милилитара лимуновог сока и допро попрскајте. Ако имате суву косу, додајте неколико капи уља за косу или регенератора овој течности. Оставите да одстоји најмање два сата (идеално на сунцу, али није нужно) и потом исперите.

Фото: Пиксабеј

Посветљивање медом и циметом

Ова два поменута природна средства за посветљивање косе биће још ефикаснија ако их помешате и додате им цимет! Када се направи смеса од ових састојака, догађа се нешто магично: незнатна количина водоник-пероксида у меду се снажно активира због присуства цимета, а када их заједно нанесете на косу, ваше власи могу да посветле чак за две нијансе.

Прочитајте још: Шта је ШТЕТНИЈЕ: Кад се коса ПРИРОДНО ОСУШИ или кад се користи ФЕН? Одговор ће вас ИЗНЕНАДИТИ

Како користити? Помешајте две кашике меда и једну кашику цимета, а за додатну хидратацију и "храњење" косе пожељно је да убаците и једну кашику маслиновог уља. Све добро промешајте, а ако је мешавина прегуста сипајте и мало регенератора или балзама за косу и оставите у посудити око пола сата како би се активирали састојци. Затим намажите смесу на косу, направите пунђу и покријте кесом или капом за туширање. Оставите да одстоји најмање четири сата, идеално преко ноћи, па добро исперите.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.