Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА КОСЕ

Опадање власи, успорен раст: Шта се све може десити КОСИ ако пречесто везујете КОЊСКИ РЕП?

Ова фризура може вам изазвати озбиљне последице уколико је правите погрешно.

1643186377_rep.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб/laineymariebeauty
Oglas

Коњски реп је једна од омиљенијих фризура из неколико разлога - једноставно се прави, а може изгледати елегантно као и опуштено. Идеално је решење уколико желите да "сакријете" неопрану косу, или ако тренирате.

Ипак, важно је знати да честим везивањем коњског репа можете нанети озбиљну штету својој коси.

Прочитајте још: АКНЕ, МИГРЕНА, ХЕРПЕС, ПЕРУТ су само неки од разлога због којих НЕ ТРЕБА ДА СПАВАТЕ СА МОКРОМ КОСОМ

Најчешће грешке које правимо кад везујемо коњски реп

Ако коњски реп везујете тако што забаците косу на потиљак и стегнете је толико пута гумицом да имате осећај да ће гумица пући, знајте да чините огромну штету. 

Наиме, дерматолози кажу да се услед таквог везивања коса тањи, што на дуге стазе доводи до проређивања косе.

Коса може да се прореди било где на скалпу, али због коњског репа најчешће се прореди са стране.

Кад вам се појаве високи залисци које нисте имали, то је знак да је коса почела да се проређује јер фоликули длаке постају трауматизовани, и коса престаје да расте.

Још један индикатор да ће коњски реп направити штету вашој коси је болно теме.

Ако вас теме боли када га вежете и ако када скинете гумицу имате онај пријатан осећај, то значи да сте претерано стегли косу и да морате престати са тим на неко време.

Како опоравити косу после претераног ношења коњског репа

Коса ће се сама временом оправити ако реп будете везивали повремено.

Уколико не можете без коњског репа, правите лабавију варијанту од које вас неће болети теме. Такође, избегавајте да јако вучете косу док намештате фризуру.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas