Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Врховни суд одузео Северини старатељство над дететом: Певачица се огласила - "Дигли су руку у име мог детета које никад нису видели"

Врховни суд у Хрватској донео је одлуку да Северина и Милан Поповић више неће делити старатељством над сином, већ је старатељство додељено оцу дечака

1706092903_Foto-Vikipedia-Ataiamges.rs-Instagram-Severina.jpg
Фото Википедиа, Атаиамгес.рс, Принтсцреен Инстаграм северина
Oglas

Хрватски врховни суд установио је да суд у Сплиту није уопште ценио доказе вештака нити их узимао за озбиљно, већ је радио по наређењу трећег лица.

Оно што се наводи јесте да је Суд у Сплиту, који је иначе родни град певачице, наводно под њеним утицајем наместио пресуду 2021.која њој одговара, а коју је сада оборио Врховни хрватски суд, као и хрватски медији, који кажу да се десила намештаљка и да је суд у Сплиту прекршио закон те радио како је "неко" други диктирао.

Северинин адвокат нема сазнања о наведеној одлуци Врховног суда па каже да је не може да је коментарише, пише у саопштењу које је достављено медијима.

- Једино што може са сигурношћу рећи је да "није тачно да би Врховни суд могао променити одлуку Жупанијског суда у Сплиту, јер то и није било предмет разматрања и одлучивања пред Врховним судом, већ је Врховни суд разматрао једно процесно питање о којем је могао евентуално заузети став другачији од Жупанијског суда у Сплиту и тражити да то питање Жупанијски суд поновно размотри".

"Ако је тачно то што пише да је враћено ради саслушања вештака, ради се о пресуди Врховног суда која је у супротности с правним ставом Уставног суда изнесеног у судској одлуци Уставног суда У-ИИИ/1568/2014. Тиме Врховни суд није допринио уједначавању судске праксе, већ управо супротно. Поступио противно уставно-судској пракси", пише у саопштењу.

Северина се огласила за хрватске медије.

- Ево сад су и Врховни суци дали свој обол. Дигли су руку у име мог детета које никад нису видели, с којим никад нису разговарали, које има свој живот, своје мисли и који десет година трпи тортуру система, и ја скупа с њим. Не да ми се сада тражити неправилности у одлукама Врховног суда, не да ми се више тражити икакве неправилности, а поготово ове које су донели противно правној пракси Уставног суда, како каже моја, адвокатица.

- Али да ми се борити до задње капи крви за своје дете, без којег сам била 20 месеци, нећете се играти с мојим дететом. С којим правом? Моје дете није врећа кромпира с којим ћете трговати. Поједностављено, ово може значити да ћу поновно своје дете, које сам родила, одгајам, школујем, које је живело са мном од рођења, виђати уторком и четвртком од 16 до 20 сати и сваки други викенд суботу и недељу. Нећете ме више зафркавати и противно жељи детета. Оно живи и иде у школу у Загребу, за разлику од његовог оца. Срамота ме ове државе да се овакве ствари раде детету, да ја не смем говорити да не бих некога увредила.

- Прошла сам сву голготу хрватског правосуђа па ћу и ову Врховнога суда, али прошла сам је са својим дететом. Ја сам ту небитна. Као што се судије штрајком боре за своје плате, тако ћу се и ја и даље борити за своје дете које се изјаснило да жели да живи са мном што очито никога није брига, а нарочито неке који су корумпирани - поручила је певачица.

Подсећамо, 2021. године Жупанијски суд у Сплиту донео је одлуку о заједничком старатељству.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas