· · Коментари: 0
АСТРО

Како деца уче према хороскопу: Ован и Лав су звезде, а три знака ће у учионици доживети ШОК

Док чекамо коначну одлуку о томе на који начин ће се одвијати настава у наступајућој школској години, није наодмет да се још једном, из астролошког угла, осврнемо на то како и на који начин деца најбоље усвајају знање.

1629113283_Depositphotos_206103052_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Родитељи, углавном, добро познају афинитете свог детета. Ипак, сваки поновни сусрет са школским обавезама увек носи дозу неизвесности. По положају Месеца и Сунца, који описују мајку и оца, можемо проценити која је од ове две планете повољније постављена јер то показује који родитељ лакше прилази детету и преноси знање.

Прочитајте још: Отворена је "ЛАВЉА капија": Очекујете нечекивано, али и невероватан УСПЕХ

С обзиром на то да је свако дете другачије, уопштени рецепт успешности не постоји, али од помоћи може бити подела по хороскопским знацима која описује однос детета према обавезама. Чак и ако не знате какве аспекте праве Месец и Сунце у хороскопу вашег детета, можете извући опште смернице на основу астролошког знака:

Овнови су одговорна деца, нарочито ако однос према обавезама прихвате као вид такмичења. Сваки успех даје додатну мотивацију па је пожељно да уче кроз игру и спортске активности.

Бик само делује лењ
Бик је на први поглед лењ. Своје обавезе схвата одговорно. Мало је спорији у односу на другу децу. Пошто је материјално опредељен, добра стимулација може бити “купопродајни однос” у виду награда.
Ован се увек такмичи, а Близанци изгледају површно

Близанци су радозналци који често делују неозбиљно и површно. Одговорност развијају с временом. Пожељно је да увек буду у групи успешне деце јер ће тако опонашати њихов стил понашања.

Рак је бескрајно осетљив на друштвено социјалне неправде, важна му је породична подршка. Ова деца су склона да се повуку у себе, што родитеље може навести да превиде њихову патњу. Потребна им је велика емотивна подршка, нарочито од мајке.

Прочитајте још: Сунце у хороскопу одређује да ли ћете бити КРИМИНАЛАЦ или ДИРЕКТОР

Девице иду из крајности у крајност - или су претерано озбиљне или неозбиљне. Тешко их је усмеравати јер имају свој систем вредности. Да би лакше прихватили школски ритам, потребно им је савладавање градива представити као посао.

Лав воли школу
Лавови воле школу јер је то за њих терен на коме показују своје способности и вештине. Замка ових особина је претерана амбициозност која, ако се не превазиђе, касније може проузроковати велики отпор према учењу.
Девицу су преозбиљне или неозбиљне!

Ваге воле све да раде у пару. Уколико су у добром окружењу, и њихови резултати могу бити сјајни. Склони су да пресликавају атмосферу околине, па је због тога важно да родитељ утиче на одабир деце с којом ће се зближити.

Шкорпије не подносе промене, а Вага увек тражи најбољег пријатеља.

Шкорпије тешко подносе промене па тако и полазак у школу. Однос према обавезама може бити добар само уколико наиђу на одобравање учитеља и деце. Поткупљиви су па је због тога најбоље од старта увести систем награде и казне.

Прочитајте још: Венера пролази кроз Девицу: Ко се сада ЗАПОСЛИ то му је ПОСАО ЖИВОТА

Стрелчеви су немирног духа. Полазак у школу доживљавају као прилику за друштво и забаву. Одговорност им је слабија страна па због тога родитељу не преостаје ништа друго него да стрпљиво учи са својим малишаном.

Јарчеви су лењивци?
Јарчеви делују незаинтересовано и хладно. Најчешће их проглашавају лењивцима. Однос према обавезама је беспрекоран. Без притиска их треба пустити да сами пронађу свој ритам.

Без обзира на то, ова деца су гладна знања, најлакше упијају ако им се преноси на интересантан и забаван начин.

Стрелац је гладан знања, а Водолија ће проба свашта

Водолије ће пробати све оно што ниједном другом неће пасти на памет. Учење треба да буде представљено као експеримент, а дружење са децом да се искористи у систему награде и казне.

Прочитајте још: Ретроградни Сатурн је неминовност: БИКУ вртоглаве промене и Лаву ФАТАЛНУ љубав!

Рибе су повучене у себе, осетљиве и тихе. Школа им је велики стрес. Због опасности да се повуку у себе не треба их притискати већ их постепено и без драме увести у школски ритам.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.