Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКИШИ

СОЧНИ укуси: Направите ПОСНИ воћни колач без брашна (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Време поста не мора подразумевати много брашна у свим посним оброцима.

1647708789_kolac.png
Фото: InstagramScreenShot/jekajekago
Oglas

Током периода поста највећу муку мучимо са слаткишима, а ако волите воћне колаче који се уз то једноставно припремају и не подразумевају брашно, имамо рецепт за вас. Можете га правити са шљивама, вишњама, малинама, чак и са зрелим крушкама.

Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)

Једина "мана" је што би требало сачекати да се добро расхлади пре сечења или га топлог сервирајте у чинијице, попут крамбла.

Састојци за подлогу: 

  • 200 грама овсених пахуљица 
  • 100 грама млевених ораха 
  • 100 грама смеђег шећера 
  • 1 пуна кашичица прашка за пециво 
  • 1 кашичица цимета 
  • пола кашичице кардамома 
  • сок од једне поморанџе 
  • 100 милилитара воде 

Састојци за воћни надев: 

  • 800 грамамалина (или неког другог воћа из замрзивача) 
  • 5 кашика смеђег шећера 
  • 1 кашичица ванилин-шећера 
  • 1 кашика густина 

Припрема: 

Воће, најбоље је да је из замрзивача јер ће пустити сок, одледити, ставити у шерпу са шећером и ванилин шећером и ставити на лагану ватру да прокува. Одвојити мало сока који је пустило, у њему размутити кашику густина и кад воће почне да ври, усути размућени густин, промешати и кувати још пет минута док се мало не згусне. Воће ће се кувањем распасти а можете га додатно уситнити штапним миксером.

Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку

Половину овсених пахуљица (100 грама) самлети да се добије брашно, па помешати са остатком пахуљица, орасима, прашком за пециво, шећером и зачинима. Додати сок од поморанџе и воду, измешати варјачом.

Смесу сипати у мањи плех, подмазан или обложен пек папиром.  Преко те смесе кашиком распоредити воћни фил па протрести плех да се фил поравна. Пећи у унапред загрејаној рерни, на 180 степени око 20 минута.

Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност

Колач је потребно добро расхладити, јер ће се воћна смеса тек хлађењем стврднути и лакше сећи.  Када се расхлади, исећи на коцке или штанглице.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas