Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Бојана Стаменов смршала је скоро 80 КИЛОГРАМА без операције: "Шећер ми је био 27.2 и приметила сам да не видим"

Певачица је истакла да цео процес губитка килограма није био лак

1680349190_boris_rezak_13032023_038.JPG
Фото: АТА имагес
Oglas

Бојана Стаменов постала је позната широј публици када је изабрана за представника Србије на Евровизији 2015. године. Својим талентом за певање и харизмом стекла је бројне обожаватеље

Певачица је објаснила да је проблем са вишком килограма настао услед нередовне и неправилне исхране:

- Ако сада вратим филм уназад, ја нисам редовно јела, због наступа, концерата. Често сам већи део дана проводила у колима, на ногама, на проби и онда када заседнем да једем то буду обилне порције. И ту је био један од проблема. Нередовни оброци и врста хране коју сам јела су били највећи проблеми. Размишљала сам ко ће да носи сву ту храну, чинијице итд, али се испоставило да кад се хоће, све се може – започела је причу у емисији "РТС ординација".

Поред нередовних оброка, проблем је било и то што је дијете држала максимално 6 месеци. Међутим, десио се један озбиљан здравствени проблем, који је све променио:

- Јула 2020. имала сам велики здравствени проблем. Шећер ми је био 27.7 и ја сам приметила да не видим. До тада никад нисам имала видне проблеме, била сам једна здрава дебелица и увек је то било на граници инсулинске резистенције. Ја сам 2007. одстранила жучну кесу и тада су ми рекли да морам да водим рачуна шта једем, јер сам потенцијални дијабетичар - открила је и додала:

- Приметила сам да ми је здравствено стање угрожено када сам постала агресивна, љута, на све сам реаговала…Отишла сам на ендокринологију и рекла докторки: извините што вас не гледам, јако сам нервозна и не видим. Она ме је саслушала. БИло ми је доста да морам да се шалим на свој рачун, да тражим додатну столицу када одем негде. Градом нисам прошетала дуго. Рекла сам јој да бих волела операцију желуца, нисам знала да се то код нас у Београду ради.

Међутим, иако јој је био план да оде на операцију и прошла је све прегледе и конзилијуме, ипак до те операције није дошло. Како је нису звали из болнице дужи период, одлучила је да крене у теретану. У првих 5 месеци смршала је невероватних 30 килограма:

- План исхране је био сличан нутриционистичком режиму. Имала сам три оброка дневно, смела сам воће и оброк сваки ми је био заситан. Никад нисам била гладна. Па за доручак сам јела три пржена јаја, парадајз, краставац, салату и воћку, али само у почетку док сам била на сведенијој исхрани. За ручак поједем 250 грама печеног пилећег меса и салата и исто воћка. За вечеру могу да поједем овсене пахуљице са киселим млеком или интегрални рижото са печуркама или салату неку или рибу - закључила је.

У емисији "Уранак" на К1 телевизији својевремено је изјавила да добија много порука од жена које је питају за савет, а она је открила да не постоји чаробни штапић и да је то све део процеса.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas