· · Komentari: 0

Bojana Stamenov smršala je skoro 80 KILOGRAMA bez operacije: "Šećer mi je bio 27.2 i primetila sam da ne vidim"

Pevačica je istakla da ceo proces gubitka kilograma nije bio lak

1680349190_boris_rezak_13032023_038.JPG
Foto: ATA images

Bojana Stamenov postala je poznata široj publici kada je izabrana za predstavnika Srbije na Evroviziji 2015. godine. Svojim talentom za pevanje i harizmom stekla je brojne obožavatelje

Pevačica je objasnila da je problem sa viškom kilograma nastao usled neredovne i nepravilne ishrane:

- Ako sada vratim film unazad, ja nisam redovno jela, zbog nastupa, koncerata. Često sam veći deo dana provodila u kolima, na nogama, na probi i onda kada zasednem da jedem to budu obilne porcije. I tu je bio jedan od problema. Neredovni obroci i vrsta hrane koju sam jela su bili najveći problemi. Razmišljala sam ko će da nosi svu tu hranu, činijice itd, ali se ispostavilo da kad se hoće, sve se može – započela je priču u emisiji "RTS ordinacija".

Pored neredovnih obroka, problem je bilo i to što je dijete držala maksimalno 6 meseci. Međutim, desio se jedan ozbiljan zdravstveni problem, koji je sve promenio:

- Jula 2020. imala sam veliki zdravstveni problem. Šećer mi je bio 27.7 i ja sam primetila da ne vidim. Do tada nikad nisam imala vidne probleme, bila sam jedna zdrava debelica i uvek je to bilo na granici insulinske rezistencije. Ja sam 2007. odstranila žučnu kesu i tada su mi rekli da moram da vodim računa šta jedem, jer sam potencijalni dijabetičar - otkrila je i dodala:

- Primetila sam da mi je zdravstveno stanje ugroženo kada sam postala agresivna, ljuta, na sve sam reagovala…Otišla sam na endokrinologiju i rekla doktorki: izvinite što vas ne gledam, jako sam nervozna i ne vidim. Ona me je saslušala. BIlo mi je dosta da moram da se šalim na svoj račun, da tražim dodatnu stolicu kada odem negde. Gradom nisam prošetala dugo. Rekla sam joj da bih volela operaciju želuca, nisam znala da se to kod nas u Beogradu radi.

Međutim, iako joj je bio plan da ode na operaciju i prošla je sve preglede i konzilijume, ipak do te operacije nije došlo. Kako je nisu zvali iz bolnice duži period, odlučila je da krene u teretanu. U prvih 5 meseci smršala je neverovatnih 30 kilograma:

- Plan ishrane je bio sličan nutricionističkom režimu. Imala sam tri obroka dnevno, smela sam voće i obrok svaki mi je bio zasitan. Nikad nisam bila gladna. Pa za doručak sam jela tri pržena jaja, paradajz, krastavac, salatu i voćku, ali samo u početku dok sam bila na svedenijoj ishrani. Za ručak pojedem 250 grama pečenog pilećeg mesa i salata i isto voćka. Za večeru mogu da pojedem ovsene pahuljice sa kiselim mlekom ili integralni rižoto sa pečurkama ili salatu neku ili ribu - zaključila je.

U emisiji "Uranak" na K1 televiziji svojevremeno je izjavila da dobija mnogo poruka od žena koje je pitaju za savet, a ona je otkrila da ne postoji čarobni štapić i da je to sve deo procesa.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU