Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Када се камере угасе, била сам несрећна и незадовољна": Бојана Стаменов отворила душу о борби са вишком килограма - "Нисам желела да будем таква особа"

Наша некадашња представница на Евровизији изгубила је преко 80 килограма

1692002828_beogradsko_prolece_22042023_0175.JPG
Фото: АТА имагес
Oglas

Бојана Стаменов постала је позната широј јавности након што је изабрана за представницу Србије на Евровизији 2015. године. Невероватним вокалом и харизмом освојила је бројне обожаватеље.

Међутим, Бојана је кубурила са вишком килограма, који су јој проузроковали здравствене проблеме, али и утицали на свакодневни живот и однос са ближњима:

- Како би наш народ рекао, схватила сам да је 'дотерало цара до дувара'. Нисам била добро. Све је 'отишло у црвено' ситуација са здрављем достигла је негативну кулминацију. Кренула сам са ендокринолошким испитивањем јер ми је шећер у једном тренутку био 27,7. Имала сам проблеме са видом, промене расположења су биле све чешће… Мучило ме је што сам насмејана и позитивна била само на сцени и када се укључе камере. Када се светла угасе, сама са собом нисам била срећна и схватила сам да нешто мора да се мења. Била сам тужна, незадовољна, несрећна. У једном тренутку чак и агресивна у комуникацији, са блиским људима помало осиона. То је била нека особа каква нисам желела да будем, једноставно се више нисам препознавала - започела је причу за "Телеграф, па додала:

- Била сам у страху да чак и ако кренем са неким тренинзима у теретани, неће бити довољно стручне особе да са мном ради. Плашила сам се да нема довољно обучених и едукованих да се са мојом тежином и специфичном ситуацијом адекватно ухвате у коштац и оклевала сам. Имала сам страх и од повреда: шта ако паднем, повредим се, шта онда са опоравком, опет лежање, опет гојење, па у круг... Схватила да је један од највећих страхова жена са вишком килограма како уопште ући у теретану када изгледаш тако како изгледаш. Сада могу да кажем да је то чиста небулоза и да оног момента када одлучиш и кренеш са процесом, не треба да те занима шта било ко други мисли, осим оних који те заиста у томе подржавају.

Није осетила како су килограми одлазили, а сусрела се и са бројним дилемама и страховима:

- Готово да нисам ни осетила како су ти килограми отишли. Било је зноја, било је напорно, али сам била редовна на тренинзима три пута недељно. У једном тренутку ме ухватила паника: шта ако се сада јаве за операцију јер тада заправо нисам ни желела да се оперишем, видела сам да могу много и овако. Почела сам да сумњам и у своју базичну жељу да проблем решим оперативним путем. Много је ту још дилема било, како ћу и када се вратити певању, шта са новим режимом живота ако се ипак оперишем… Осетила сам да имам потребну психичку стабилност да идем овако даље, па докле стигнем - била је потпуно искрена певачица, а за крај је додала:

- Понекад ми се чинило да лебдим. Ходала сам нормално, шетала. Гардероба ми је постала велика и поново сам из ормана повадила неке ствари које годинама нисам могла да носим. Станем пред огледало и кажем: 'хеј, ово је скроз океј'. Учила сам поново да волим своје тело, да поново волим себе. Подршка пријатеља је била невероватно значајна. На коментаре родбине и још неких особа из блиског окружења нисам реаговала, али нисам дозвољавала ни мешање, питања и потпитања. Једноставно, имала сам свој курс и више ништа са њега није могло да ме помери. Коначно сам се осећала добро, осећала да то могу  - закључила је.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas