Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
мршављење

Четири разлога због којих не успевамо да смршамо: Замке дијете

Дијета је пуна разних искушења

1661274652_salad-g6c4eea7e1_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Колико пута сте покушавали да смршате, али вам није успевало? Одустајали већ после неколико дана јер нисте могли да одолите искушењима? Многи су чврсто решили да од сутра почну да вежбају, али су видели да је тешко то спровести у дело и да би радије остали код куће да одмарају. Проблем је што током дијетеупаднемо у одређене замке понашања које нас саботирају на путу до нашег крајњег циља.

Проблеми током дијете:

1. Искушење

То је свима превише познат сценарио: решили сте да идете у теретану или у шетњу, али удобан кауч вам је много примамљивиији… Кад сте на рођендану, све време халапљиво посматрате чоколадну торту… Стално смо суочени са овим искушењима и она нас одвлаче од онога што планирамо да урадимо. Али оно што људи не знају јесте да храна нема моћ над нама. У питању су емоционалне везе које имате. Када схватите зашто вас ваша прошла искуства одводе од ваших намера и планова, тада стичете више контроле над својим понашањем.

Прочитајте још: Како су наше познате ЗВЕЗДЕ линију довеле до савршенства: ДИЈЕТЕ познатих помоћу којих су се ПРЕПОЛОВИЛЕ (ЈЕЛОВНИК)

2. Побуна

Када започињу са дијетом, многи доживе побуну. Ако људи осец́ају да би требало нешто да ураде, њихова природна људска склоност је да желе да се побуне против тога. То бисмо могли да назовемо жудњом за оним што не можемо да имамо. Најчешће се дешава током рестриктивних дијета које у потпуности елиминишу шећер- када видите омиљени колач, желите га још више јер знате да је забрањен. На крају долази до снажног ефекта и ви се побуните против своје намере, тј. одлуке. Уместо да поједете само једну коцкицу чоколаде, појешћете целу таблу.

3. Прилагођавање

Још једна у низу замки за све оне који су на дијети, а може сликовито да се објасни примером. На рођендану сте, али не осећате жудњу за тортом. Међутим, прилази вам слављеница, на пример тетка, и нуди вам парче уз причу “види како је лепа, три сата сам је правила. Узми, мени за љубав”. Уместо да се држите свог плана, ви прихватате парче како је не бисте увредили, јер покушавате да задовољите туђе жеље и потребе. На крају поједете то парче и осећате се ужасно. Важно је да запамтите да је ваш избор начина исхране нешто због чега не треба да се правдате нити да покажете захвалност нити да се уклапате. Људи који вас воле поштоваће ваше изборе.

Прочитајте још: Једноставно и ЗДРАВО: Ово је план исхране Меган МАРКЛ који је залудео жене широм света

4. Савршенство

Све претходне три замке на крају долазе до перфекционизма. Проблем је што смо научени да морамо све да урадимо како треба и ако то није тако не треба ни радити. Међутим, овај начин размишљања на све или ништа често не успева, јер ако направите један мали погрешан корак, могли бисте да одбаците сав свој напредак и самим тим своје намере. Покушајте да будете флексибилни и да испоштујете део плана, уместо да покушавате да урадите све. То ће вам донети бољи успех. На пример, уместо да се потпуно одричете слаткиша, покушајте да их сваког дана једете све мање. На тај начин ћете спорије напредовати, али нећете бити ускраћени ни за шта нећете дијету доживљавати као нешто драстично. Биће дана када ће вам бити тешко, али то није разлог да одустанете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas