· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Да ли ћете се ИЗНЕРВИРАТИ или појести дупли хамбургер - ИСТО ЈЕ

Новац, посао и породичне обавезе су главни разлози зашто су жене под стресом, али и због чега добијају килограме

1611703676_stres.png
Фото: Pixabay

Када смо под стресом морамо посебно бити забринути за наше комплетно здравље, не само на ментално већ и на физичко здравље, показало је истраживање са Универзитета Yale.  Они суу проучавали однос између стресних догађаја и промена телесне тежине и открила да однос није био тако позитиван.

Прочитајте још: Да ли МИРИСАЊЕ ХРАНЕ може да ГОЈИ? Ево шта кажу научници

Стрес и анксиозност не само да штете људском телу, већ доприносе и да се неконтролирано дебљамо и накупљамо масноћу у телу. Тачније, стрес ствара додатних 300 калорија, исто колико калорија садржи дупли хамбургер.

Ово истраживање открило је да стресне епизоде у животу изазивају пораст нивоа кортизола који се налази у крви и стварају масне наслаге у телу.

Прочитајте још: Чаробни план исхране уз помоћ којег је Клои Кардашиjан успела да смрша чак 20 килограма (ФОТО)

Ова додатна масноћа може бити смештена на незахвалним подручјима, поготово код жена. Према истраживању које су спровели ови стручњаци, жене које су под стресом и конзумирају висококалоричну и масну храну различито реагују на начин на који се суочавају са калоријама, накупљају масноћу око струка.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.