· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Da li ćete se IZNERVIRATI ili pojesti dupli hamburger - ISTO JE

Novac, posao i porodične obaveze su glavni razlozi zašto su žene pod stresom, ali i zbog čega dobijaju kilograme

1611703676_stres.png
Foto: Pixabay

Kada smo pod stresom moramo posebno biti zabrinuti za naše kompletno zdravlje, ne samo na mentalno već i na fizičko zdravlje, pokazalo je istraživanje sa Univerziteta Yale.  Oni suu proučavali odnos između stresnih događaja i promena telesne težine i otkrila da odnos nije bio tako pozitivan.

Pročitajte još: Da li MIRISANJE HRANE može da GOJI? Evo šta kažu naučnici

Stres i anksioznost ne samo da štete ljudskom telu, već doprinose i da se nekontrolirano debljamo i nakupljamo masnoću u telu. Tačnije, stres stvara dodatnih 300 kalorija, isto koliko kalorija sadrži dupli hamburger.

Ovo istraživanje otkrilo je da stresne epizode u životu izazivaju porast nivoa kortizola koji se nalazi u krvi i stvaraju masne naslage u telu.

Pročitajte još: Čarobni plan ishrane uz pomoć kojeg je Kloi Kardašijan uspela da smrša čak 20 kilograma (FOTO)

Ova dodatna masnoća može biti smeštena na nezahvalnim područjima, pogotovo kod žena. Prema istraživanju koje su sproveli ovi stručnjaci, žene koje su pod stresom i konzumiraju visokokaloričnu i masnu hranu različito reaguju na način na koji se suočavaju sa kalorijama, nakupljaju masnoću oko struka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.