Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Идеалан пред спавање: Чај од ове биљке смањује стрес, нервозу и побољшава расположење

Ако сте напети или сте имали лош дан, умирите организам на природан начин

1659635600_pexels-nikolay-osmachko-230477.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Како чај од матичњака помаже да смањимо стрес – овај напитак је природни елискир против нервозе!

Када сте напети, под стресом или нервозни, пробајте да се након напорног дана опустите уз шољу здравог и природног напитка. Реч је о чају од матичњака!

Истраживања показују да матичњак може смањити стрес и анксиозност. Биљка садржи Гама-аминобутерна киселина (ГАБА) која утиче на мозак и подстиче смањење стреса. Чај од матичњака може помоћи и да смањите неповољно расположење, побољшате добру енергију, а чак позитивно утиче и на сексуалну жељу.

Прочитајте још: Због овога се БРЖЕ ГОЈИТЕ: ЈУТАРЊЕ НАВИКЕ због којих добијате на килажи

Осим што брзо помаже кдо нервозе, матичњак има и антимикробна својства и смањује ризик од инфекције. Препун је антиоксиданата који су неопходни за детоксикацију и заштиту тела од штете коју могу да изазову слободни радикали. Међутим, у сврху детоксикације препоручује се употреба свежих листова матичњака јер се кувањем смањује ниво антиоксиданата. Искуства показују да матичњак може помоћи и код горушице.

Важно је напоменути да са матичњаком не треба претеривати, јер може изазвати контра ефекат и појачати анскиозност када се узима у великим количинама. Како направити чај од матичњака:

Супену кашику матичњака прелијте са 200мл прокључале воде и оставите да одстоји 10 минута. Процедите чај и уживајте у напитку. матичњак има благ и пријатан укус, а за додатни ужитак можете га засладити са мало оргаснког меда.

За здравље матичњак се користи и у виду ароматерапије, а као додатак исхрани конзумира се и тинктура од ове биљке.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas