· · Коментари: 0
дијета

Испијање чаше млаке воде од раног јутра подстиче брзо губљење килограма: Ево како то да урадите

Пре сваког оброка треба попити по пола литра млаке воде

1651326817_bottle-2553215_1280.jpg
Пхото:Пиxабаy

Испијање чаше млаке воде од раног јутра све је популарније за особе које желе убрзање метаболизма и чишћење организма од токсина, али јапанска дијета са водом препоручује више од тога!

Притом, оставља се веома кратко време за јело - дозвољено је јести само по петнаест минута и то жваћући храну полако и темељно. После оброка се не сме ништа ни јести ни пити два сата.

Истраживања су показала да оваква дијета са водом коју пијете по пола сата пре сваког оброка појачава мршављење за више од 10 одсто. Многи су скептични према тако кратком времену предвиђеном за јело будући да је познато колико треба хормону глади да престане да се лучи (барем двадесет минута). Међутим, заговорници јапанске дијете са водом тврде да треба само игнорисати жељу да се настави јело.

Пхото:Пиxабаy

Резултати се, свакако, не могу постићи ако не прилагодите и врсту хране, почнете да користите здраве намирнице и смањите калоријску вредност оброка. Уз хидратацију и здраву исхрану, важна је и редовна физичка активност. Популарност ове дијете довела је и до тога да многи развијају још радикалније верзије. По једној од њих, ујутру треба чак попити четири до шест чаша млаке воде, пре било каквог јела.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији(ФОТО)

Будите веома опрезни са оваквим идејама, јер не пише свуда да је реч о чашама мањим него што су оне које ми користимо - обично мере око 150 до 160 мл. Такође, није свуда назначено да се оваква терапија примењује уз надзор лекара, почиње са мањом количином воде, а са већом завршава већ после седам дана.

Уколико осетите мучнину, главобољу или нагон за повраћањем, нипошто немојте наставити са њом. Битно је да ослушкујете организам, ако вам је овакав режим напоран, престаните са дијетом.

Уколико имате неки здравствени пробем, обавезно се консултујте и са лекаром пре почетка дијете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.