Oglas
· · Komentari: 0
dijeta

Ispijanje čaše mlake vode od ranog jutra podstiče brzo gubljenje kilograma: Evo kako to da uradite

Pre svakog obroka treba popiti po pola litra mlake vode

1651326817_bottle-2553215_1280.jpg
Photo:Pixabay
Oglas

Ispijanje čaše mlake vode od ranog jutra sve je popularnije za osobe koje žele ubrzanje metabolizma i čišćenje organizma od toksina, ali japanska dijeta sa vodom preporučuje više od toga!

Pritom, ostavlja se veoma kratko vreme za jelo - dozvoljeno je jesti samo po petnaest minuta i to žvaćući hranu polako i temeljno. Posle obroka se ne sme ništa ni jesti ni piti dva sata.

Istraživanja su pokazala da ovakva dijeta sa vodom koju pijete po pola sata pre svakog obroka pojačava mršavljenje za više od 10 odsto. Mnogi su skeptični prema tako kratkom vremenu predviđenom za jelo budući da je poznato koliko treba hormonu gladi da prestane da se luči (barem dvadeset minuta). Međutim, zagovornici japanske dijete sa vodom tvrde da treba samo ignorisati želju da se nastavi jelo.

Photo:Pixabay

Rezultati se, svakako, ne mogu postići ako ne prilagodite i vrstu hrane, počnete da koristite zdrave namirnice i smanjite kalorijsku vrednost obroka. Uz hidrataciju i zdravu ishranu, važna je i redovna fizička aktivnost. Popularnost ove dijete dovela je i do toga da mnogi razvijaju još radikalnije verzije. Po jednoj od njih, ujutru treba čak popiti četiri do šest čaša mlake vode, pre bilo kakvog jela.

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji(FOTO)

Budite veoma oprezni sa ovakvim idejama, jer ne piše svuda da je reč o čašama manjim nego što su one koje mi koristimo - obično mere oko 150 do 160 ml. Takođe, nije svuda naznačeno da se ovakva terapija primenjuje uz nadzor lekara, počinje sa manjom količinom vode, a sa većom završava već posle sedam dana.

Ukoliko osetite mučninu, glavobolju ili nagon za povraćanjem, nipošto nemojte nastaviti sa njom. Bitno je da osluškujete organizam, ako vam je ovakav režim naporan, prestanite sa dijetom.

Ukoliko imate neki zdravstveni probem, obavezno se konsultujte i sa lekarom pre početka dijete.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas