· · Коментари: 0
ЗДРАВ ЖИВОТ

СЛАТКИ кромпир: Савршен одабир за лагани оброк и током дијете (ФОТО/РЕЦЕПТ)

Засладите дијету на најздравији начин.

1622397958_Depositphotos_215765778_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Слатки кромпир или батат је фантастична намирница за све оне који воле укус кропмпира, али не желе д ауносе вишак скроба и угљених хидрата у организам. Оне је врло укусан, брзо засити, а истовремено има низак гликемијски индекс и погодан је и за исхрану дијабетичара.

Прочитајте још: Правимо сами МАСКУ ПРОТИВ БОРА: Потребна су вам три састојка, а главни је кафа

Нутриционисткиња Татјана Поповић саветује да се користи у салатама са руколом, пекан орасима и биљном фетом и дресингом од меда и лимуна. 

Састојци за батат салату:

Прочитајте још: Разлика између ТОПЛЕ И ХЛАДНЕ ВОДЕ: Како делују на здравље организма?

  • 600-700 грама батата, огуљеног и исецканог на колутове (веће колутове пресеците на полумесеце)
  • пола кашике маслиновог уља
  • со и бибер по укусу
  • 100 грама руколе
  • пола шоље пекан ораха
  • 60 грама биљне фете

Састојци за прелив:

Прочитајте још: Ново ШОКАНТНО сведочење Мериме Исаковић: Ево какву "ОСВЕТУ" спрема Браниславу Лечићу

  • 1 кашика органског меда 
  • 1 кашика свежег сока од лимуна
  • 1 кашика екстрадевичанског маслиновог уља
  • пола кашичице дижон сенфа
  • со и бибер по укусу

Припрема здраве салате:

Загрејте рерну на 180 степени. У посуду ставите батат, који сте претходно исецкали на колутове, те га прелијте маслиновим уљем и додајте со и бибер по укусу. Послажите га у тепсију и пеците 20 минута. Затим га окрените и пеците додатних 10 минута или док не поприми златну боју.

Прочитајте још: МАСЛИНОВО УЉЕ као решење за суве пете: Потребна су само три корака

У међувремену ставите све састојке за прелив у шољу, те их промешајте како би се сјединили. Пропржите пекан орахе без уља на тигању око 3 минута на средње јакој температури.

Да бисте добили салату, помешајте батат, руколу, биљни сир, пекан орахе, те све прелијте добијеним дресингом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.