Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОВРЋЕ

СЛАТКИ КРОМПИР: Најбољи природни начин да убрзате пробаву, а имаћете и ове здравствене добробити

Батат кромпир је биљка која је тек однедавно позната на нашем подручју и све више је популарнији...

1646087868_sweet-g16881db0a_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Слатки батат кромпир је изузетно лековит, те се за ову намену користи корен и лишће од биљке. Ово је високоенергетска биљка (пуна је скроба, а садржи врло ниске количине шећера), изузетно занимљивог укуса и богата је драгоценим витаминима и минералима. Управо због мноштва минерала (магнезијум, калцијум, гвожђе и калијум), као и витамина (Ц,Е,А,Б) батат кромпир снабдева тело важним антиоксидансима.

Прочитајте још: Решите се главобоље на потпуно природан начин: Потребно вам је неколико намирница из кухиње

Највећа вредност је велика количина бета каротена, на шта и указује његова наранџаста боја. Рецимо да то да само у 200 грама слатког кромпира имамо исту количину бета каротена, као и у 5 килограма броколија). Само 140 грама батата обезбеђује дневну потребу за витамином Е, који је изузетно важан и готово незаобилазан у заштити организма од срчаних тегоба, као и код закрчења крвних судова.

Прочитајте још: Да ли отворено вино има рок трајања? Оволико може да стоји

Слатки кромпир за бољу пробаву

Једна од највећих користи слатког кромпира је та што садржи много биљних влакана, што ће вам дефинитивно помоћи са констипацијом, јер ће се њима ствари у вашем стомаку покренути онако како би иначе требале да се крећу. Слатки кромпир садржи 4 грама влакана у порцији величине једне шоље, што се преводи као десетина онога што вам треба током целог дана. То је прилично добра количина од препоручене дневне количине и довољно велики разлог због ког би слатки кромпир требао да се нађе на вашем редовном менију.

Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију

Слатки кромпир је такође одличан извор и бета каротена, које тело трансформише у витамин А. Ово је много бољи избор него узимање суплемената витамина А, јер ће тело тако искористити оно што му је потребно, а остало ће се безбедно одстранити, те немате бриге око тога да ћете га унети и превише.

Прочитајте још: "Умрећу с ожиљком због Данилове несреће": Наташа Беквалац отворила душу о БИВШИМ МУЖЕВИМА

У печеном неогуљеном кромпиру такође можете уживати и тако извући врло сличне користи из њега. Иако је слатки кромпир много боља опција, требало би да се храните избалансирано и кромпир може бити део такве исхране, чак и поред тога што је богатији скробом у односу на слатки кромпир.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas