Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
предјело

ИЗНЕНАДИТЕ ГОСТЕ! Домаће грицкалице које се лако припремају

Припремање предјела за догађај код куће никада није било тако лако

1654003491_fathul-abrar-ZqREbckCRQA-unsplash.jpg
Фото: Unsplash
Oglas

Ако сте домаћин журке у својој кући или вас је неко замолио да припремите храну за неки догађај, сигурно је оно што тражите је да припрема не само да изненади све, већ је и веома лако за извођење.

У храни, као и у готово свим областима, мање је више. Са једним састојком можете заслепити своје госте, штедећи време, новац и енергију коју можете уложити у организацију остатка догађаја. Осим тога, људи такође уживају у једноставним јелима и када говоримо о храни за дружење мислимо на грицкалице, мале комадиће хране или добро припремљене залогаје. 

Једноставне идеје за ужину за припрему код куће

Умак од туњевине и кукуруза

Атрактивна ствар у вези са умацима је то што се могу конзумирати са скоро сваким сапутником. Да бисте направили ову врсту прилога, потребно је само да ставите туњевину у блендер или процесор и додате маслиново уље и крем сир (крем сир можете променити и за мајонез). Тај крем сипајте у посуду и додајте зрна кукуруза. Количина сваког састојка зависиће од ваших гостију и укуса. Послужите уз крекере или прилог по жељи.

Ролнице од шпаргле и димљене шунке

Узмите шпаргле и исеците их на мале комаде. Баците их у шерпу да се пропрже са белим луком и маслиновим уљем. Након што се охладе, помешајте их са крем сиром. У провидни папир или пластичну фолију ставите кришке шунке раширене и на њих нанесите мешавину шпаргли. Заролајте их и ставите у фрижидер на 20 минута . Када их извадите из фрижидера, исеците их на дебеле кришке и уживајте.

Прочитајте још: Рецепт за најлакшу чоколадну торту: Прави се од само 3 састојка, а укус је нестварно добар

Помфрит од тикве

Бундеву исећи на комаде сличне француском кромпиру. Затим их премажите маслиновим уљем и зачините омиљеним зачинима. Посебно со и бибер. Ставите их у рерну на 15 минута загрејану на 180 степени, обавезно их окрените да порумене са свих страна. Уживајте у њима са парадајз сосом.

Ражњићи од кобасица

Исеците кобасице на велике комаде и на крајевима направите попречне резове, као "хоботница". Пржите комаде на маслиновом уљу. Затим исеците мале комаде ананаса и причврстите их дрвеним штапићем на сваку кобасицу. Када се ражњићи склопе, окупајте их медом и ставите у рерну на 10 минута на 180 степени Целзијуса да се ананас карамелизује.

Прочитајте још: Ово је једина риба која се НЕ ЧИСТИ, а спрема се на брзину (РЕЦЕПТ)

Пуњене печурке

Узмите печурке и уклоните центар након што их добро оперете. Окупајте их маслиновим уљем, посолите и побиберите и ставите у рерну на 20 минута на 180 степени Целзијуса.

Посебно припремите хумус овако: у блендер или процесор додајте конзерву леблебија, бели лук, лимун, першун и маслиново уље док не добијете пир . Када су печурке готове, напуните их хумусом и украсите ренданим сиром и сувим першуном.

Хрскави патлиџан

Патлиџане исећи на крупније кришке, посолити, побиберити и мало маслиновог уља да се пеку 20 минута на 180 степени. Мало пре истека времена, извадите их и нарендајте сир по жељи. Вратите их на гратинирање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas