Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ово је једина риба која се НЕ ЧИСТИ, а спрема се на брзину (РЕЦЕПТ)

Гирице спадају у групу масних риба у којој се налазе и пастрмка, туњевина, харинга, сардина, лосос

1653896742_fish-gcf3421df3_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Углавном ћете их наћи у замрзнутој варијанти, али и у рибарницама се често можу пронаћи свеже гирице, по цени од око 800 динара по килограму. Гирице су многима омиљено јело, а уједно нас асоцирају на море и лето. 

Предност гирица је у томе што њих није потребно чистити и једу се целе, идеална комбинација, зар не? Довољно ће бити само да их оперете, оцедите и посушите на кухињском папиру и пржење може да почне. За вас смо одабрали најједноставнији рецепт за спремање ове укусне рибе.

Рецепт за гирице

Састојци

  • 500-600 г гирица
  • 1 кашичица соли
  • 150 г брашна
  • 0,5 л уља за пржење

Уређене гирице опрати, посолити и ставити у већу цедиљку, па их протрести да се со равномерно распореди и оставити око 1 сат да одстоје и оцеди се вишак течности.

Прочитајте још: НАПРАВИТЕ ТРИ ОБРОКА УНАПРЕД: Бићете мирни у наредним данима, а свака чинија крије фантастичан укус (РЕЦЕПТИ)

Посути гирице брашном тако у цедиљци и протресати, да свака гирица буде обавијена брашном са свих страна. Најбоље је цедиљку ставити изнад неке посуде (вангле или чиније) да у њу пада брашно из цедиљке. Поново на гирице изручити брашно које је изашло из цедиљке и поновити поступак протресања док све гирице не буду уваљане у брашно. Ово је бржи начин ваљања него да се појединачно свака гирица ваља.

Загрејати уље у шерпи и на нешто јачој температури пржити гирице, онолико колико може да стане, а да попуне површину шерпе, док не порумене. Повремено их промешати да се равномерно испеку са свих страна. Најбоље је да буду реш печене, јер се тако ситне кости испеку. Вадити их на папирни убрус, да упију вишак масноће. Могу се јести и хладне и топле.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas