Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУЧАК

Јело за врућину: Витамински пиринач даје снагу, а припрема се брзо (РЕЦЕПТ)

Ово је одлично јело за топле дане, јер није "тешко", а припрема се брзо.

1625643426_shutterstock_222244084.jpg
Фото: Шатер
Oglas

Кључни састојак овог јела је омлет, а уместо вока можете користити дубљи тигањ.

Потребно је:

  • 300 г пиринча
  • 4 јајета
  • веза младог црног лука
  • со
  • бибер
  • соја сос
  • уље
  • комадић путера
  • 50 г грашка
  • свежа црвена паприка
  • шаргарепа

Прочитајте још: Комарци МРЗЕ овај мирис и беже од њега, а прави се лако

Ситно исецкајте паприку и шаргарепу, а грашак и пиринач скувајте. Када пиринач почне да се кува, искључите ринглу, поклопите посуду и тако оставите пола сата, да би упио воду. На овај начин пиринач ће остати растресит. Умутите јаја, додајте со и бибер и направите омлет. Када је готов, уролајте га и исеците на ситне резанце. У добро загрејаном воку (или дубљем тигању) на уљу пржите млади лук (бели део) и поврће, неколико минута уз стално мешање.

Прочитајте још: РОЛЕТНЕ су прва обрана од прљавшите, оперите их средством које већ имате

Затим додајте пиринач, соја сос и путер, још мало пржите све заједно, мешајући, па убаците резанце омлета. Служите топло, а по жељи поспите ситно исецканим перушкама младог лука.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas