Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како се прави ПОСНА РУСКА САЛАТА? Шта да урадите па да нико не може да примети како нема меса

Не одустајте од руске салате, иако славите посну славу

1668515989_shutterstock_1797201526.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Без руске салате не може да се замисли слава. Воле је и они који баш нису љубитељи мајонеза, а иде уз сву храну, па можете да будете сигурни да нећете да погрешите. Како је руска салата пре свега замишљена као мрсно јело у коме се налазе и млечни производи, често је питање како направити њену посну варијанту за посну славу.

Рецепт је врло једноставан и уз мале измене можете да направите посну руску салату.

Уместо саламе саветујемо да додате туњевину.

Међутим, ако желите верзију која је најприближнија мрсној, прави избор за вас су шампињони (исецкани на коцкице и претходно продинстани) - да нико и не примети да је реч о посној варијанти и да у њој нема меса.

Састојци:

  • 450 г поврћа за руску салату
  • 1-2 конзерве туњевине у комадима или 200 г шампињона
  • 300 г мајонеза
  • 3-4 кисела краставчића
  • мало бибера
  • мало соли

Прочитајте још: Доручак спреман за тили час: Укусан и хранљив, потребно вам је свега пар састојака и мало времена (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Припрема:

Први корак је кување поврћа. Потом када скувате поврће изручите га у чинију где ћете мешати остале састојке.
Уколико правите руску салату са туњевином, оцедите туњевину од уља и ставите је у чинију. Киселе краставчиће исецкајте на коцкице и додајте их смеси. Посолите и побиберите према укусу. На крају додајте посни мајонез и мешајте док се смеса не сједини. За крај, салату одложите у фрижидер и сачекајте да се охлади.

Уколико се ипак одлучите за шампињоне уместо туњевине, само их издинстајте и једноставно убаците у смесу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas