· · Komentari: 0

Kako se pravi POSNA RUSKA SALATA? Šta da uradite pa da niko ne može da primeti kako nema mesa

Ne odustajte od ruske salate, iako slavite posnu slavu

1668515989_shutterstock_1797201526.jpg
Foto: Shutterstock

Bez ruske salate ne može da se zamisli slava. Vole je i oni koji baš nisu ljubitelji majoneza, a ide uz svu hranu, pa možete da budete sigurni da nećete da pogrešite. Kako je ruska salata pre svega zamišljena kao mrsno jelo u kome se nalaze i mlečni proizvodi, često je pitanje kako napraviti njenu posnu varijantu za posnu slavu.

Recept je vrlo jednostavan i uz male izmene možete da napravite posnu rusku salatu.

Umesto salame savetujemo da dodate tunjevinu.

Međutim, ako želite verziju koja je najpribližnija mrsnoj, pravi izbor za vas su šampinjoni (iseckani na kockice i prethodno prodinstani) - da niko i ne primeti da je reč o posnoj varijanti i da u njoj nema mesa.

Sastojci:

  • 450 g povrća za rusku salatu
  • 1-2 konzerve tunjevine u komadima ili 200 g šampinjona
  • 300 g majoneza
  • 3-4 kisela krastavčića
  • malo bibera
  • malo soli

Pročitajte još: Doručak spreman za tili čas: Ukusan i hranljiv, potrebno vam je svega par sastojaka i malo vremena (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

Prvi korak je kuvanje povrća. Potom kada skuvate povrće izručite ga u činiju gde ćete mešati ostale sastojke.
Ukoliko pravite rusku salatu sa tunjevinom, ocedite tunjevinu od ulja i stavite je u činiju. Kisele krastavčiće iseckajte na kockice i dodajte ih smesi. Posolite i pobiberite prema ukusu. Na kraju dodajte posni majonez i mešajte dok se smesa ne sjedini. Za kraj, salatu odložite u frižider i sačekajte da se ohladi.

Ukoliko se ipak odlučite za šampinjone umesto tunjevine, samo ih izdinstajte i jednostavno ubacite u smesu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.